Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016 15:51

Φώτης Κουβέλης:Με τον κ. Τσίπρα δεν συζητήσαμε το ενδεχόμενο συμμετοχής μου στην κυβέρνηση

«Δεν συζητήσαμε απολύτως τίποτε» ξεκαθάρισε ο τέως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, απαντώντας στο ερώτημα αν στην προχθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, συζήτησαν και το ενδεχόμενο συμμετοχής του στην κυβέρνηση.

Ο κ. Κουβέλης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή «Δύο στις 12», με τους Νίκο Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη, είπε ότι αυτό που συζητήθηκε είναι ότι στη χώρα διαμορφώνεται ένας διπολισμός και ότι οι δυνάμεις που διατηρούν την αυτοτέλειά τους θα πρέπει να συσπειρωθούν για την άσκηση μιας προοδευτικής πολιτικής.

«Διαμορφώνεται πια ένας διπολισμός, όχι δικομματισμός στη χώρα, όπου από τη μια μεριά θα συνυπάρχουν στην κοίτη της ίδιας πολιτικής, στην πολιτική του νεοφιλελευθερισμού, διανθισμένο με κάποιον ασαφή και θολό μεταρρυθμισμό, κάποιες δυνάμεις και κάποιες άλλες, οι οποίες κρατούν την αυτοτέλειά τους, θα πρέπει να συσπειρωθούν στην άσκηση μια προοδευτικής πολιτικής» επισήμανε, ξεκαθαρίζοντας ότι η συνάντηση δεν ήταν ξαφνική, αλλά είχε συμφωνηθεί σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν πριν από έναν μήνα περίπου.

Είπε ακόμα, ότι η ατζέντα συζήτησης περιελάμβανε τα τρέχοντα σημαντικά ζητήματα, όπως το προσφυγικό, το φορολογικό, το αγροτικό και το κοινωνικοασφαλιστικό, ενώ σημείωσε ότι για το κοινωνικοασφαλιστικό είπε τις απόψεις του για τους «εξορθολογισμούς και τις διορθωτικές παρεμβάσεις» που πρέπει να γίνουν. Πρόσθεσε, ότι αυτές οι παρεμβάσεις θα πρέπει να διακρίνουν τους ασφαλισμένους ανάλογα με την εισοδηματική τους κατάσταση, γιατί -όπως είπε- οι ασφαλιστικές εισφορές με δεδομένη την υπάρχουσα κατάσταση στην αγορά δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν με έναν οριζόντιο τρόπο. «Και βεβαίως διατύπωσα την άποψη ότι θα πρέπει να αποκρουστεί η οποιαδήποτε επιταγή, -διότι περί αυτού πρόκειται- εκ μέρους των θεσμών, αναφορικά με περικοπές στις βασικές συντάξεις» υπογράμμισε.

Διαβάστηκε 1008 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων