Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016 04:12

Στήριξη στον Γιάννη Μουζάλα από υπουργούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Τη στήριξη τους στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα δηλώνουν υπουργοί, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι δεν συντρέχουν λόγοι για την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση. Οι περισσότεροι, είτε με συνεντεύξεις είτε με δηλώσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπογραμμίζουν το έργο του Γιάννη Μουζάλα και στέκονται ιδιαιτέρως στους όρους ανθρωπισμού με τους οποίους επιχειρεί τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Απόψε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή της, δηλώνει ότι είναι αντίθετη σε κάθε προσπάθεια ή σκέψη για την απομάκρυνση του Γιάννη Μουζάλα.

«Έγινε ένα λάθος, εντάξει, ζήτησε συγγνώμη. Δεν θέλω να κάνω σχόλιο, παρά να πω ότι εγώ τιμώ έναν άνθρωπο που πραγματικά έχει δώσει τη ζωή του», τόνισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, παρέσχε στήριξη στον κ. Μουζάλα, λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρόεδρος της Βουλής προέβλεψε μάλιστα ότι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής θα παραμείνει στη θέση του.

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μιλώντας στην ΕΡΤ υπογράμμισε πως «για τον κύριο Μουζάλα υπάρχει μια γενική εκτίμηση και αναγνώριση για το έργο του και εντός και εκτός Ελλάδας. Είναι από τους πυλώνες προκειμένου η χώρα μας να ανταποκριθεί με όρους ανθρωπιστικούς και αποτελεσματικά στο μεγάλο πρόβλημα των προσφύγων. Από εκεί και πέρα ο ίδιος ανέφερε ότι είπε μια ατυχή λέξη, πράγματι, που ξεφεύγει από την επίσημη θέση της χώρας» απάντησε ο κ. Φίλης ερωτηθείς για το θέμα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα FM είπε ότι όλοι πρέπει να σκεφτούν λίγο παραπάνω και υπογράμμισε τον ρόλο του κ. Μουζάλα στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Υπέρ του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής τάχθηκε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σε ανάρτηση στον λογαριασμό της στο twitter: «Το αίτημα για παραίτηση, παρά τη "συγγνώμη", προκρίνει το κομματικό ακροατήριο, υπονομεύοντας τη χώρα ολόκληρη ενόψει της κρίσιμης συνόδου» σχολίασε η κ. Δούρου.

Με ανάρτησή του στο twitter και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σχολίασε για τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής: «Κανείς δεν έχει κάνει περισσότερα από το Γιάννη Μουζάλα για την προστασία των προσφύγων, τα εθνικά συμφέροντα και την τιμή της Ευρώπης».

Για ψηφοθηρία, αντιπολιτευτική σκοπιμότητα και πατροδοκαπηλεία έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ΕΚ Δημήτρης Παπαδημούλης σε συνέντευξή του στον Real Fm.

Ήταν μια ατυχής στιγμή και τίποτα περισσότερο» δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος, Τάσος Κουράκης, αναφερόμενος στον χαρακτηρισμό της ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία" από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Με ανακοίνωσή της απόψε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι «είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε προσπάθεια ή σκέψη για απομάκρυνση του συντρόφου Μουζάλα».

Διαβάστηκε 1021 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων