Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 16:27

Γεροβασίλη προς Σαμαρά και ΝΔ: Ζητάμε απαντήσεις και απαντούν με εκκωφαντική σιωπή και μηνύσεις

Γεροβασίλη προς Σαμαρά και ΝΔ: Ζητάμε απαντήσεις και απαντούν με εκκωφαντική σιωπή και μηνύσεις

«Ζητάμε απαντήσεις και απαντούν με εκκωφαντική σιωπή και μηνύσεις», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας ουσιαστικά, την κίνηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να απαντήσει με μηνύσεις και αγωγές κατά της κ. Γεροβασίλη και κατά ΜΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού αφενός προς ΜΜΕ για δημοσιεύματα τις προηγούμενες ημέρες περί εμπλοκής ανθρώπων από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, και, αφετέρου, προς την κ. Γεροβασίλη, η οποία -με αφορμή αυτά τα δημοσιεύματα- με δήλωση της καλούσε τον κ. Σαμαρά και τη ΝΔ να τοποθετηθούν.

Συγκεκριμένα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολίασε ότι «η τακτική της μεταφοράς της πολιτικής αντιπαράθεσης στα δικαστήρια αντικατοπτρίζει την αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας για τον δημόσιο διάλογο».

«Προφανώς», σημείωσε, «δεν ανέχονται την υποβολή εύλογων ερωτημάτων που προκύπτουν από τη δημοσιογραφική έρευνα» και τόνισε: «Ζητάμε απαντήσεις και απαντούν με εκκωφαντική σιωπή και μηνύσεις». Η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι

«οι απαντήσεις αυτές, προφανώς, δεν οφείλονται σε εμένα προσωπικά και δεν ζητήθηκαν από κάποιον προσωπικά», για να τονίσει πως «οι απαντήσεις οφείλονται στον ελληνικό λαό».

«Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν αμέσως μετά την εαρινή περίοδο»

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν αμέσως μετά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ. Η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς θα έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και καιρό καθώς η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει πλήρεις προτάσεις που καλύπτουν το στόχο της συμφωνίας του Ιουλίου, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει κατά γράμμα τη συμφωνία του Ιουλίου και πως το ίδιο οφείλουν να κάνουν όσοι εμπλέκονται στη συμφωνία.

Μίλησε για σενάρια εσκεμμένης κωλυσιεργίας στο κλείσιμο της αξιολόγησης που είδαν το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα, τα οποία η διευθύντρια του ΔΝΤ χαρακτήρισε ανοησίες και τάχθηκε υπέρ της γρήγορης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, κάτι που, όπως παρατήρησε η κ. Γεροβασίλη, δεν έχει επαληθευτεί. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν την ερχόμενη Δευτέρα, είπε.

Αναφορικά με την τακτική της ΝΔ για μεταφορά της πολιτικής αντιπαράθεσης στα δικαστήρια, όπως είπε, τόνισε, ότι αντικατοπτρίζει την αντίληψη της ΝΔ για τον δημόσιο διάλογο. Είπε ότι η κυβέρνηση ζητά απαντήσεις και η ΝΔ απαντά με εκκωφαντική σιωπή και μηνύσεις. Οφείλονται αυτές οι απαντήσεις δημοσίως στον ελληνικό λαό, τόνισε και πρόσθεσε ότι δεν ζητήθηκαν από κάποιον προσωπικά.

Έως την Παρασκευή θα δοθεί για δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, ανακοίνωσε.

Διαβάστηκε 996 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων