Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016 18:07

Αντιπαράθεση κοινοβουλευτικών εκπροσώπων για την Εξεταστική Επιτροπή για δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Αντιπαράθεση κοινοβουλευτικών εκπροσώπων για την Εξεταστική Επιτροπή για δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Να διερευνήσει τα δάνεια κομμάτων και μέσων ενημέρωσης επεσήμαναν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι πρέπει να μπει τέλος στη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Από την πλευρά τους, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση για τακτικισμούς και επικοινωνιακά παιχνίδια διευκρινίζοντας πάντως ότι θα στηρίξουν την πρόταση.

«Επιτέλους, η κάλτσα της διαπλοκής και της διαφθοράς ξηλώνεται, σκίζεται σχεδόν, από τη σημερινή πρωτοβουλία της κυβέρνησης να φέρει το θέμα σε Εξεταστική και να μάθει ο Έλληνας ποιος τον έφερε σε αυτή την κατάσταση», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας.

Παράλληλα, επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τα ότι παραβίασαν βάναυσα όλους τους νόμους που υπήρχαν και έστησαν ένα τεράστιο πάρτι για φίλους τους επιχειρηματίες, τονίζοντας ότι είναι ανάγκη να μάθει ο ελληνικός λαός όλη την αλήθεια για τα δάνεια που πήραν κόμματα και μέσα ενημέρωσης.

«Σε εμάς έπεσε ο κλήρος της κάθαρσης. Κάνουμε μια ηράκλεια προσπάθεια να καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγεία. Θα κριθούμε από το αν φέρουμε αυτό το ηράκλειο έργο σε πέρας», κατέληξε ο κ. Μπαλαούρας.

Ο Βασίλης Κόκκαλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, υποστήριξε ότι δεν είναι τυχαία η αναξιοπιστία του κόσμου απέναντι σε ένα πολιτικό σύστημα που έπαιρνε δάνεια χωρίς την απαραίτητη εξασφάλιση, ενώ χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση της ΝΔ που συμφωνεί, όπως είπε, με την πρόταση, αλλά διαφωνεί με το αιτιολογικό της.

«Ο ελληνικός λαός έχει την απαίτηση να είμαστε καθαροί. Θέλει καθαρούς πολιτικούς και όχι διαπλεκόμενους, και οφείλουν όλα τα κόμματα να συνταχθούν για να απαντηθεί αν δικαιούνταν και με ποιες προϋποθέσεις κόμματα και εταιρείες να παίρνουν δάνεια και αν υπήρχαν εξασφαλίσεις εμπράγματες», επισήμανε ο κ. Κόκκαλης

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, δήλωσε ότι το κόμμα του υπερψηφίζει την πρόταση για Εξεταστική διευκρινίζοντας ότι διαφωνεί ως προς το αιτιολογικό της.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν ενδιαφέρεται για να χυθεί πράγματι άπλετο φως ως προς τις δανειοδοτήσεις κομμάτων και μέσων ενημέρωσης, γιατί αν ήθελε, όπως είπε, θα είχε ζητήσει από την Τράπεζα της Ελλάδος που είναι εποπτεύουσα αρχή, να δοθούν όλα τα στοιχεία.

«Μπαίνουμε σε διαδικασία εξεταστικής γιατί θέλετε να κάνετε πολιτικό πανηγύρι», υποστήριξε ο κ. Βορίδης.

Για «δημαγωγικές πολιτικούρες που δεν πιάνουνε», μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, χαρακτηρίζοντας «ανόητα τα επιχειρήματά ότι το ΠΑΣΟΚ είχε διαπλακεί με τα ΜΜΕ».

«Θέση αρχής πρέπει να είναι για όλες και όλους μας να χτυπάμε τη διαφθορά. Δεν κάνουμε όμως πολιτικά παιχνίδια σπιλώνοντας αντιπάλους. Δεν χτυπάμε ηθικά τους αντιπάλους μας, για λόγους πολιτικής κερδοσκοπίας. Τέλος τα παιχνίδια. Δεν βοηθούν κανέναν. Και ο λαός τα αποστρέφεται», συμπλήρωσε ο κ. Λοβέρδος.

Τρικ μιας κυβέρνησης που τα έχει χαμένα απέναντι στο «τσουνάμι του χρέους και την επερχόμενη εθνική καταστροφή», χαρακτήρισε την πρόταση για Εξεταστική, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς. «Στρεψόδικα έρχεται σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία η κυβέρνηση να ζητήσει εξεταστική επιτροπή, αδυνατώντας να καταλάβει ότι άλλα πράγματα έπρεπε να μας απασχολούν», είπε.

Για προσπάθεια να αλλάξει την ημερήσια διάταξη των πολιτικών εξελίξεων και να αποπροσανατολίσουν τον λαό, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Διαμορφώνετε έδαφος, για να κλιμακωθεί μια άσφαιρη αντιπαράθεση για ζητήματα που αφορούν υπαρκτά σκάνδαλα και διαφθορά», ανέφερε ο κ. Καραθανασόπουλος, ξεκαθαρίζοντας, πάντως, ότι το κόμμα του «παρότι δεν έχει αυταπάτες θα υπερψηφίσει την πρόταση».

Η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι «αντί της πραγματικής ατζέντας που έπρεπε να συζητάμε, ήθελε να διαμορφώσει άλλες προτεραιότητες», επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλης, ενώ έκανε λόγο για «κουτοπόνηρη πρακτική και πολιτική σκοπιμότητα της κυβέρνησης».

«Υποστηρίζουμε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να μπορέσει η Βουλή να αποδώσει τουλάχιστον ηθική ευθύνη», υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργος Καρράς, χαρακτηρίζοντας την ωστόσο ανεπίκαιρη, απρόσφορη με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων.

Διαβάστηκε 1003 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων