Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 16:18

O Σ. Φάμελλος απάντησε για τους δασικούς χάρτες

O Σ. Φάμελλος απάντησε για τους δασικούς χάρτες

Η κυβέρνηση τόλμησε αυτό που δεν τόλμησαν για δεκαετίες όλες οι προηγούμενες, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, απαντώντας σχετικά με τα θέματα που έχουν ανακύψει με τους δασικούς χάρτες.

Ο υπουργός, που είχε κληθεί να απαντήσει σήμερα σε δύο επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών για το θέμα αυτό, υπογράμμισε ότι «η επιλογή να προχωρήσει η Ελλάδα μπροστά, είναι για την κυβέρνηση μια μονοσήμαντη επιλογή». Για τα προβλήματα με την ανάρτηση των δασικών χαρτών ζήτησαν απαντήσεις οι βουλευτές, Αθανάσιος Δαβάκης (ΝΔ) και Βασίλης Κεγκέρογλου (Δημοκρατική Συμπαράταξη).

«Η κυβέρνηση κλήθηκε και ανέλαβε την ευθύνη να υλοποιήσει κάτι που έχει νομοθετηθεί στη χώρα μας από το 1976 και καμία κυβέρνηση δεν είχε την τόλμη και την πολιτική βούληση να το υλοποιήσει», είπε ο Σωκράτης Φάμελλος, σημειώνοντας ότι το πολιτικό σύστημα δεν τόλμησε να υλοποιήσει νόμους και το Σύνταγμα του 1975, να προστατεύσει το δάσος, να θέσει κανόνες, να αποτυπώσει νομιμότητα και κανονικότητα.

«Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι οι δασικοί χάρτες. Είναι αυτά που αποκαλύπτουν οι δασικοί χάρτες, διότι έρχονται να επιλύσουν προβλήματα που δημιούργησε η μεταπολίτευση στη χώρα μας» είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και πρόσθεσε ότι «το χτύπημα στην πλάτη του Έλληνα αγρότη, ότι ?μην ανησυχείς, δεν θα γίνουν οι δασικοί χάρτες? σήμαινε ότι δεν θα λυθεί το πρόβλημα της αγροτικής καλλιέργειας, δεν θα αποτυπωθεί η γη του, δεν θα εκσυγχρονιστεί η καλλιέργεια του».

Διαβάστηκε 1254 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων