Πέμπτη, 08 Μαΐου 2014 20:23

Ο Θοδωρής Δρίτσας συνάντησε την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία

Την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ)  επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θοδωρής Δρίτσας, συνοδευόμενος από την υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο Ελένη Σταματάκη.
Ο κ. Δρίτσας  συζήτησε με τους ναυτικούς για τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου, τα οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν ενταθεί , μετά τις απανωτές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης  που πλήττουν τον έλληνα ναυτικό.
Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την τελευταία ξαφνική τροπολογία του Υπουργού Ναυτιλίας, σε άσχετο νομοσχέδιο, που  αποδυνάμωσε τις συλλογικές συμβάσεις στον χώρο της ακτοπλοΐας και άνοιξε το παράθυρο για τη μείωση των αποδοχών  και την υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας των ελλήνων ναυτικών.
Ο Θοδωρής Δρίτσας μετά τη συνάντηση  δήλωσε: ‘’ Οι ΄Ελληνες ναυτικοί αποτελούν τα μόνιμα θύματα των μνημονιακών πολιτικών στον χώρο της ναυτιλίας. Την ώρα που η φτώχεια και η ανεργία μαστίζουν τους ναυτικούς, η κυβέρνηση  με νέες διατάξεις οδηγεί τον ναυτικό  στην πλήρη εξαθλίωση.  Την ίδια στιγμή αφήνει αφρόντιστους τους συνταξιούχους της θάλασσας και οδηγεί σε χρεοκοπία το  Ν.Α.Τ. .
Χωρίς ΄Ελληνες ναυτικούς, δεν υπάρχει ελληνική ναυτιλία. Δεν υπάρχει ναυτοσύνη,  χάνεται η τεχνογνωσία. Η ανάδειξη του Πειραιά  σε διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, δεν μπορεί να αποτελεί αόριστη εξαγγελία  χωρίς να περιλαμβάνει συγκεκριμένο σχέδιο  για την ανάπτυξη του ναυτικού επαγγέλματος. Επίσης,  απαιτεί  δημόσιες παρεμβάσεις και επενδύσεις που θα αναδείξουν τον Πειραιά σε κέντρο παροχής σύγχρονων ναυτιλιακών υπηρεσιών.

Διαβάστηκε 1623 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων