Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014 20:35

Η ROLEX σκέφτεται να ξαναφτιάξει το Ρολόι του Πειραιά!

Η ROLEX σκέφτεται να ξαναφτιάξει το Ρολόι του Πειραιά!

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, μιλώντας στην εκπομπή «Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο», στο δημοτικό ραδιόφωνο «Κανάλι 1 – 90,4 FM», αποκάλυψε πως συζητά με την εταιρεία Rolex να αναλάβει την  επανακατασκευή του Παλιού Ρολογιού του Πειραιά.

Όπως είπε, έχει έρθει ήδη σε επαφή με τους εκπροσώπους της εταιρείας, που βλέπουν με πολύ ενδιαφέρον το ενδεχόμενο να αναλάβουν την επαναδημιουργία του μνημείου – συμβόλου της πόλης. Συγκεκριμένα είπα: «Είναι πολύ υψηλός στόχος για εμάς να ξαναφτιάξουμε το Ρολόι. Πολύ γρήγορα θα είναι στημένο στη θέση του όπως ήταν. Θα διαψευστούν εκείνοι που νομίζουν ότι δεν θα το κάνουμε. Ό, τι λέμε το κάνουμε. Ήδη, είμαι σε επαφή με διάφορες εταιρείες, οι οποίες πιθανότατα και να το αναλάβουν εξ ολοκλήρου.
Πριν από λίγες ημέρες, συναντήθηκα με την εκπρόσωπο της «ROLEX» στην Ελλάδα. Της πρότεινα ότι είναι μια πολύ καλή ιδέα να διαφημίζεται η εταιρεία, ανακατασκευάζοντας το Παλιό Ρολόι στον Πειραιά. Το άκουσε με πολύ προσοχή. Να πω και κάτι σε όλους αυτούς που θέλουν να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ακόμη και οι δρόμοι μας και τα πεζοδρόμιά μας, ακόμη και η «αναπνοή» μας. Η «ROLEX» είναι κρατική εταιρεία στην Ελβετία.
Τα χρήματα που χρειάζονται για το Ρολόι θα συγκεντρωθούν πολύ γρήγορα και πολύ γρήγορα το Ρολόι θα βρίσκεται στη θέση του.»
Σε ερώτηση ακροάτριας, πόσο θα κοστίσει η επανακατασκευή του Pολογιού, ο Δήμαρχος Πειραιά απάντησε:
«Εάν το κατασκευάσει ο Δήμος εκ των πραγμάτων θα γίνει διεθνής διαγωνισμός, ο οποίος θα είναι μειοδοτικός και δεν μπορούμε από τώρα να ξέρουμε την έκπτωση. Το πραγματικό κόστος υπολογίζεται γύρω στο 1 εκατομμύριο ευρώ και νομίζω ότι είναι ένα ποσό πολύ λογικό. Είναι ανάγκη ο Πειραιάς να ξαναποκτήσει την πραγματική του ταυτότητα. Να μην έχει αναπηρία και να μην έχει έλλειμμα. Και βέβαια είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε.»

Διαβάστηκε 1746 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων