Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015 22:36

Ο Βατικιώτης Μιχάλης Μηνόγιαννης υπ. Βουλευτής Λακωνίας με τους Αν.Ελ.

Ο Βατικιώτης Μιχάλης Μηνόγιαννης υπ. Βουλευτής Λακωνίας με τους Αν.Ελ.

Ο Μιχάλης Μηνόγιαννης, αν και πάντα ήταν ενεργός πολίτης, πρώτη φορά συμμετείχε σε Εθνικές Εκλογές το 2012, ως υποψήφιος Βουλευτής Λακωνίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Στις προσεχείς εκλογές διεκδικεί και πάλι την ψήφο των Λακώνων καθώς είναι εκ νέου υποψήφιος με το κόμμα του Πάνου Καμμένου.
Ο Βατικιώτης ναυτικός, είναι από τα πιο δραστήρια μέλη των Αν.Ελ. γιαυτό και όπως όλα δείχνουν διεκδικεί με αξιώσεις, να τον φέρουν οι συμπολίτες του στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου.

Ο Μιχάλης Μηνόγιαννης μας συστήνει τον εαυτό του:
Γεννήθηκα (1947) και μεγάλωσα στην Νεάπολη Λακωνίας (Βατικα) σε παραδοσιακή Βατικιώτικη ψαροοικογένεια από όπου διδαχτηκα την ναυτοσύνη, τον σεβασμό και την αγάπη για την θάλασσα.
Το 1966 τελείωσα στην Νεάπολη το λύκειο, ενώ το 1968 αποφοίτησα από την Ακαδημία Πλοιάρχων Οινουσσών Χίου και έκτοτε σαν καπετάνιος πλέον (è´Α΄) ταξίδεψα με διάφορα ποντοπόρα και ακτοπλοϊκά καράβια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, ενώ το 1989 μεταπήδησα στην Ναυτική Εκπαίδευση σαν καθηγητής ναυτικών μαθημάτων στο ΚΕΣΕΝ Πλοιάρχων και στην Ακαδημία Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου από όπου βοηθούσα τον κάθε ναυτικό για την επίλυση των επαγγελματικών του προβλημάτων.
Επιστέγασμα της ναυτικής μου δραστηριότητας είναι η συγγραφή ενός νέου βιβλίου, την Ναυτική Μετεωρολογία, βιβλίο το οποίο και θα εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο τις γνώσεις των ενδιαφερομένων.
Από το 1986 ασχολούμαι με τα κοινωνικά ως μέλος και πρόεδρος του Συνδέσμου των απανταχού Νεαπολιτών «Τα Βατικα», μέλος της Παλλακωνικής Ενώσεως, Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων Σχολής Πλοιάρχων Οινουσσών Χίου και από τον Αύγουστο του 2011 συνταξιούχου ΝΑΤ.
Παντρεμένος με την Βιβή Σπιθάκη και πατέρας δυο κοριτσιών και ενός αγοριού.
Γνωριζω Αγγλικά και έχω σε εξέλιξη την συγγραφή του δεύτερου βιβλίου μου, την «Ναυτιλία Αστρονομία».

Διαβάστηκε 1635 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 13:15

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων