Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2015 13:16

«Πόλη του Μυστηρίου» η Θεσσαλονίκη

«Πόλη του Μυστηρίου» η Θεσσαλονίκη

Πόσοι γνωρίζουν το μυστηριώδες πρόσωπο της Θεσσαλονίκης; Άνθρωποι κλεισμένοι σε δωμάτια που αναζητούν απαντήσεις και την επίλυση γρίφων, ιστορίες με εγκλήματα που μένουν ανεξιχνίαστα, ξεχωριστές διαδρομές που οδηγούν σε μονοπάτια από άλλες εποχές, γεμάτα γοητεία, γνώσεις και αδρεναλίνη... Τον τελευταίο καιρό στην πόλη προστίθενται όλο και περισσότερα «παιχνίδια απόδρασης», ή άλλες μορφές εναλλακτικής ψυχαγωγίας, που από μόνα τους συνθέτουν μια ξεχωριστή θεματική, σε αυτό που καλείται τουριστικό προϊόν.

Με αυτό ως αφετηρία, ο δήμος Θεσσαλονίκης κάλεσε σε συνεργασία όλες τις ομάδες της πόλης, που ασχολούνται με την εναλλακτική ψυχαγωγία, για να δημιουργήσουν μια καινούργια τουριστική πρόταση.

«Προχωράμε θεματικά και εξειδικεύουμε την τουριστική ανάπτυξη που έχουμε, προσθέτοντας φρέσκιες ιδέες, που επιθυμούμε να προσελκύσουν ακόμη περισσότερους τουρίστες» εξήγησε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, στο περιθώριο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο.

Παιχνίδια απόδρασης, όπως το Mindtrap, το Braingame, το Locked, το Εscape, παιχνίδια μυστηρίου και περιπέτειας, όπως το Usual suspects και το Gamecraft , η διαδραστική παράσταση Fake time και οι εναλλακτικές βιωματικές ξεναγήσεις, του Thessaloniki walking tours και του dot2dot, αποφάσισαν να ενώσουν τις «δυνάμεις» τους υπό την αιγίδα του δήμου και να συνεργαστούν για την τουριστική προβολή της πόλης.

Διαβάστηκε 2745 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων