Σάββατο, 07 Μαρτίου 2015 15:10

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού στη Β. Ελλάδα

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού στη Β. Ελλάδα

Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις βροχοπτώσεις και τα χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Εξαιτίας της κακοκαιρίας του τελευταίου 24ώρου παρατηρούνται προβλήματα σε σημεία του οδικού δικτύου της Μακεδονίας και της Θράκης. Η θερμοκρασία τις πρωινές ώρες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έπεσε στους 4 βαθμούς Κελσίου. Κανονικά εκτελούνται από το πρωί οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της πόλης, όπου, χθες το βράδυ, παρατηρήθηκαν αρκετά προβλήματα στις πτήσεις λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Βροχερός είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου κατά τόπους, ο υδράργυρος τα ξημερώματα έπεσε έως τους 2 βαθμούς Κελσίου.  Στα λευκά «ντύθηκαν» η Φλώρινα, η Καστοριά και η Κοζάνη, όπου το τελευταίο 24ωρο σημειώνονται χιονοπτώσεις.

Βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Θράκη. Προβλήματα σε καλλιέργειες προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση που εκδηλώθηκε τις τελευταίες ώρες στον νομό Ξάνθης.
Λόγω θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο δεν διεξάγονται τα δρομολόγια στις γραμμές Καβάλα - Πρίνου και Κεραμωτή - Θάσος.

Διαβάστηκε 1208 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων