Τρίτη, 07 Απριλίου 2015 15:48

Τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του δήμου Αθηναίων παρουσίασε ο Γ. Καμίνης

Τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του δήμου Αθηναίων παρουσίασε ο Γ. Καμίνης

Τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του δήμου Αθηναίων (2015-2020) με καίριο σύνθημα τη φράση «Επιστροφή στην Αθήνα» για κατοίκους, επαγγελματίες, επενδύσεις νέων επαγγελματιών, επιστήμονες, δημιουργικούς ανθρώπους, επισκέπτες, παρουσίασε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Όπως σημείωσε, ο σχεδιασμός έχει ως στόχο τον επαναπροσδιορισμό του Κέντρου της Αθήνας και τη μετεξέλιξή του σε ένα κέντρο Διεθνούς και Βιώσιμης Μητρόπολης.

Ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της πρωτεύουσας αποτυπώνεται στο θεσμικό εργαλείο που ονομάζεται Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ) που περιλαμβάνει 70 δράσεις, που ομαδοποιούνται σε 18 άξονες και εντάσσονται σε επτά ειδικούς στόχους.

Οι στόχοι αυτοί είναι η στήριξη της οικονομικής βάσης, η ανάκτηση της κοινωνικής και πολιτισμικής συνοχής - επανακατοίκησης του Κέντρου, αποκατάσταση των συνθηκών ασφαλείας και νομιμότητας, η ανάκτηση και αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, η βελτίωση περιβαλλοντικών συνθηκών και πολεοδομικής λειτουργίας, η ενίσχυση της ταυτότητας και της εικόνας της πόλης, η βελτίωση μηχανισμών διακυβέρνησης, σχεδιασμού και συμμετοχής.

Διαβάστηκε 1144 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων