Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015 13:38

Με το παράσημο της «Λεγεώνας του Μαραθώνα» τιμήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Με την ανώτατη διάκριση του Δήμου Μαραθώνα, το παράσημο της «Λεγεώνας του Μαραθώνα» τιμήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο αντιπροσωπεία του Δήμου, με επικεφαλής τον δήμαρχο Ηλία Ψινάκη.


Ο κ. Παυλόπουλος -ο οποίος είναι ο πρώτος που βραβεύεται με τη συγκεκριμένη διάκριση- επισήμανε στον κ. Ψινάκη ότι η εν λόγω πρωτοβουλία συνιστά θεσμό που μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στο ν' αναδειχθεί το πραγματικό νόημα του Μαραθώνα,


«Έχουμε φθάσει να νομίζουμε ότι στον Μαραθώνα έγινε μόνον μια κοσμοϊστορική μάχη. Και μένουμε εκεί. Και εδώ και στο εξωτερικό. Αυτό είναι αλήθεια βέβαια. Αλλά στην ουσία, στον Μαραθώνα συνέβη κάτι πολύ περισσότερο, που ακόμη και σήμερα είναι επίκαιρο: Στον Μαραθώνα οι Έλληνες υπερασπίσθηκαν, εκτός από την ακεραιότητα της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, το Πνεύμα, την Ελευθερία, την Δημοκρατία. Αν δεν είχε υπερασπισθεί η αρχαία Ελλάδα αυτά τα ιδανικά, ο πολιτισμός δεν θα είχε αυτή τη φορά που βιώνουμε σήμερα» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Διαβάστηκε 2321 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων