Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015 15:00

Συνελήφθησαν στο Ηράκλειο τέσσερα άτομα που επιχειρούσαν να πωλήσουν Κούρο ανεκτίμητης αξίας

Συνελήφθησαν στο Ηράκλειο τέσσερα άτομα που επιχειρούσαν να πωλήσουν Κούρο ανεκτίμητης αξίας

Αρχαίο ειδώλιο Μεσομινωικής περιόδου ανεκτίμητης αξίας, που απεικονίζει ένα Κούρο, εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε στη Σητεία Λασιθίου όπου και συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που επιχειρούσαν να το πωλήσουν έναντι του ποσού 1 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ειδώλιο, ύψους 30 cm, που απεικονίζει ένα Κούρο σε στάση λατρείας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του το καθιστούν μοναδικό εύρημα του είδους του, στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ. Ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης και ο διευθυντής της Αστυνομίας Λασιθίου, ταξίαρχος Κωνσταντίνος Περράκη σε σημερινές ανακοινώσεις τους στον Αγιο Νικόλαο αναφέρθηκαν στην υπόθεση για την οποία συνελήφθησαν τέσσερα άτομα ηλικίας 35, 41, 35 και 41 ετών.

Όπως προέκυψε, οι δύο 35χρονοι και ο ένας 41χρονος, είχαν στην κατοχή τους το αρχαίο ειδώλιο, το οποίο διέθεταν για πώληση. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε ο 35χρονος να οδηγεί Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και σε έλεγχο που έγινε βρέθηκε μέσα σε αυτό και κατασχέθηκε αρχαίο χάλκινο. Παράλληλα, συνελήφθηκαν και οι άλλοι τρεις οι οποίοι επέβαιναν σε δύο Ι.Χ. φορτηγά.

Διαβάστηκε 1173 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων