Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2016 15:09

Επ' αόριστον κλειστά τα Τέμπη

Επ' αόριστον κλειστά τα Τέμπη

Επ' αόριστον είναι κλειστά απο τις 12 το μεσημέρι τα Τέμπη, ενώ αντιπροσωπεία των αγροτών της περιοχής συμμετέχει στη πανελλαδική συνάντηση των μπλόκων στον Προμαχώνα.  Εκεί, σκοπεύουν να παρουσιάσουν τις  προτάσεις τους, τόσο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό όσο και για το κόστος παραγωγής, που από κοινού επεξεργάστηκαν με το μπλόκο των Μικροθηβών.

Στόχος είναι οι προτάσεις αυτές να τύχουν της έγκρισης και λοιπών μπλόκων που θα τις υπογράψουν. Αύριο το κείμενο θα σταλεί προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, ο οποίος είναι και ο βασικός αποδέκτης αλλά και προς τον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα και οι αγρότες αναμένουν από τους αποδέκτες να μελετήσουν τις προτάσεις τους και να λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Οι αγρότες από το μπλόκο των Τεμπών διαφωνούν με την κινητοποίηση στο Σύνταγμα και όπως δήλωσε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ο εκπρόσωπός τους Τριαντάφυλλος Τσινούλης, θα μεταβούν στην Αθήνα όχι για να διαδηλώσουν αλλά για να συναντηθούν και να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Την "απόβασή τους" στην Αθήνα αποφάσισαν και οι Κερκυραίοι αγρότες που «συμπλέουν» με τα 68 μπλόκα αγροτών και από κοινού αναμένεται να παραστούν στην Αθήνα και να «στρατοπεδεύσουν» από την Παρασκευή, όπως έχουν προαναγγέλλει, στην πλατεία Συντάγματος.

Κλειστός εξακολουθεί να παραμένει ο Προμαχώνας με τα φορτηγά αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων και από τις δύο πλευρές, ενώ πολύωροι αποκλεισμοί δρόμων πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα όπου έχουν αναπτυχθεί μπλόκα.

Εν τω μεταξύ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών,αναφερόμενη στο αγροτικό, υπογράμμισε ότι ισχύει η πρόσκληση της κυβέρνησης για διάλογο με τους αγρότες.

Όμως, όπως είπε, αυτή η συζήτηση δεν μπορεί να γίνει από μηδενική βάση. «Στόχος μας είναι να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος και σημείωσε ότι «αυτοί που σήμερα αγκαλιάζουν τους αγρότες είναι οι ίδιοι που πριν από λίγα χρόνια τους λοιδωρούσαν».

Επίσης, δήλωσε βέβαιη ότι οι αγρότες γρήγορα θα κατανοήσουν ποιοι παίζουν παιχνίδια στην πλάτη τους, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση τούς καλεί σε ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο για να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις

Διαβάστηκε 1075 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων