Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 18:20

Η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει τις δομές αστέγων,με τριετή επιχορήγηση

Η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει τις δομές αστέγων,με τριετή επιχορήγηση

Τη στήριξη των δομών αστέγων, με τριετή επιχορήγηση της λειτουργίας τους, για την παροχή στέγης, βασικών αγαθών και υποστηρικτικών υπηρεσιών, δρομολόγησε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Συγκεκριμένα, υπέγραψε την πρόσκληση, προϋπολογισμού 4.900.000 ευρώ, για την υποβολή προτάσεων στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» 2014 - 2020, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Η ενέργεια αποτελεί μέρος της Εθνικής Στρατηγικής για την Κοινωνική Ένταξη και τη διασφάλιση της πρόσβασης σε κατάλληλη στέγη, με αποκλειστικούς αποδέκτες τους άστεγους.

Στόχο έχει τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.

Η πρόσκληση αφορά στη χρηματοδότηση «Ανοικτών Κέντρων Ημέρας Αστέγων» (ΑΚΗΑ) και «Υπνωτηρίων», για τρία χρόνια, σε 10 αστικές περιοχές - Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση φτώχειας: Αθηναίων, Καλλιθέας, Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Ασπροπύργου, Ζωγράφου, Πειραιά, Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Καισαριανής και Μοσχάτου - Ταύρου.

Διαβάστηκε 1181 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων