Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016 18:11

Νέα έργα προϋπολογισμού 8,1 εκατ. ευρώ εντάχθηκαν στο ΠΔΕ της Στερεάς Ελλάδας

Νέα έργα προϋπολογισμού 8,1 εκατ. ευρώ εντάχθηκαν στο ΠΔΕ της Στερεάς Ελλάδας

Συνολικά 41 νέα έργα και μελέτες περιλαμβάνονται στο εγκεκριμένο περιφερειακό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Στερεάς Ελλάδας με ποσά που ξεπερνούν τα 35 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη τα τελευταία 24ωρα εντάχτηκαν άλλα 6 έργα υποδομών συνολικού προϋπολογισμού 8,1 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και έργα τα οποία θεωρούνται ζωτικής σημασίας.

Μεταξύ των έργων περιλαμβάνεται και η λειτουργία του αντλιοστασίου στη λίμνη Υλίκη το οποίο παραμένει εδώ και 6 χρόνια παροπλισμένο. Έτσι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχωρά σε εργασίες ευρύτατης κλίμακας για την αποκατάσταση της λειτουργίας του με προϋπολογισμό κάτι λιγότερο από 2,5 εκατ. ευρώ. Η λειτουργία του αντλιοστασίου κρίνεται επιβεβλημένη σ' αυτή τη φάση καθώς τα προηγούμενα χρόνια η υψηλή στάθμη στη λίμνη Υλίκη είχε προκαλέσει την αδρανοποίησή του και ουσιαστικά την αχρησία του και την εγκατάλειψή του.

Στα έργα που εντάχθηκαν περιλαμβάνεται ένα τμήμα του δρόμου Λαμίας Καρπενησίου όπου συνεχίζονται οι μελέτες κατά τμήματα. Πρόκειται για το τμήμα Σταυρός- Καστρί δηλαδή από την έξοδο της Λαμίας μέχρι την παράκαμψη της Μακρακώμης που έχει κατασκευαστεί. Η χρηματοδότηση είναι 2,6 εκατ. ευρώ έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η μελέτη του.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι μελέτες συνεχίζονται και για το υπόλοιπο τμήμα από τη Μακρακώμη μέχρι το Καρπενήσι. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το τμήμα το οποίο χρηματοδοτείται, η μελέτη σε αυτή τη φάση ουσιαστικά συνδέει το κατασκευασμένο τμήμα από την παράκαμψη της Μακρακώμης με τη Λαμία και θεωρείται κρίσιμη καθώς αυτό το τμήμα θα συνδεθεί από την έξοδο του Ε65 δυτικά της Λαμίας.

Με την ολοκλήρωση των έργων στο νότιο τμήμα του Ε65 ουσιαστικά δημιουργείται παράκαμψη της πόλης της Λαμίας και επιταχύνεται η κίνηση προς το Καρπενήσι χρονικά κατά μισή ώρα περίπου.

Με την ολοκλήρωση των δύο αυτών τμημάτων οι οδηγοί θα αποφεύγουν κατοικημένες περιοχές και η κίνηση προς το Καρπενήσι θα γίνει ταχύτερα απ' ό,τι σήμερα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, οι οδηγοί θα κερδίσουν 1 ώρα περίπου από την έξοδό τους από τον ΠΑΘΕ μέχρι το Καρπενήσι.

Εξάλλου με 2 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτείται η επέκταση του λιμανιού της Γλύφας στην Ανατολική Φθιώτιδα καθώς αποτελεί πλέον το μοναδικό σημείο διέλευσης από την Εύβοια προς την ανατολική Φθιώτιδα και τη Θεσσαλία και τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνει αρκετά μεγάλη κίνηση.

Οι υποδομές στο συγκεκριμένο λιμάνι είναι υποτυπώδεις και τώρα αναμένεται να διαμορφωθεί ένα νέο μέτωπο έτσι ώστε να εξυπηρετούνται συγχρόνως 4 σκάφη έναντι του ενός που εξυπηρετείται σήμερα.

Ακόμα στα έργα που εντάσσονται στο ΠΔΕ για τη Στερεά Ελλάδα, είναι η κατασκευή νέας γέφυρας τύπου Μπέλεϊ στο Σπερχειό ποταμό καθώς η παλιά γέφυρα είχε καταστραφεί από τις πλημμύρες και χιλιάδες στρέμματα είχαν αποκοπεί από τους ιδιοκτήτες τους.

Τέλος χρηματοδοτείται με 400.000 ευρώ η προμήθεια συμπληρωματικού εξοπλισμού για τη λειτουργία του Κέντρου Γεροντολογίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που έχει δημιουργηθεί με χρήματα της Περιφέρειας στο Δήλεσι Βοιωτίας όπως επίσης χρηματοδοτούνται έργα για την ανάδειξη του μνημείου του Τροπαίου Σύλλα στον Ορχομενό Βοιωτίας.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, μετά την έγκριση των συγκεκριμένων έργων από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς «είμαι υπερήφανος που το 2016 “κλείνει” με 41 έργα που δίνουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα της Περιφέρειας».

Όπως επίσης υπογράμμισε ο κ. Μπακογιάννης σε δηλώσεις του «κινούμαστε σε δύο άξονες: ο πρώτος είναι αυτός που περιλαμβάνει την επίλυση σημαντικών προβλημάτων, τόσο στην καθημερινότητα όσο και στις υποδομές ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας και ο δεύτερος είναι αυτός που προβλέπει το σχέδιό μας για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, σε μία περίοδο καλπάζουσας ανεργίας, και των συνθηκών εκείνων που θα μας επιτρέψουν να αυξήσουμε έσοδα και να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια και την επιχειρηματικότητα. Παράλληλα, με αυτές τις προσπάθειες, παλεύουμε καθημερινά για να ανακουφίσουμε όσους έχουν ανάγκη με υποστήριξη σε αυτούς τους τομείς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης.

Διαβάστηκε 2861 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016 18:19

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων