Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 12:29

ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.: Απλοποιούνται οι διαδικασίες υποβολής και αξιολόγησης ερευνητικών προτάσεων

ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.: Απλοποιούνται οι διαδικασίες υποβολής και αξιολόγησης ερευνητικών προτάσεων

Στην απλοποίηση των διαδικασιών υποβολής και αξιολόγησης των ερευνητικών προτάσεων προσανατολίζεται το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.), όπως τονίστηκε κατά τη Γενική Συνέλευση του ιδρύματος που πραγματοποιήθηκε χθες.

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης καθηγητής Κωνσταντίνος Χαριτίδης ανέφερε χαρακτηριστικά πως θα συσταθούν εσωτερικές ομάδες εργασίας ΓΣ σχετικά με θέματα που αφορούν στην απλοποίηση των διαδικασιών υποβολής και αξιολόγησης των ερευνητικών προτάσεων, καθώς και την παρακολούθηση της κατανομής των χρηματοδοτήσεων ανά επιστημονικό πεδίο αλλά και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και των συνεργασιών του ιδρύματος προκειμένου να επικοινωνηθούν ο σκοπός, το έργο και οι δράσεις του.

Την παρουσίαση του Επιχειρησιακού Σχεδίου του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για το έτος 2019 πραγματοποίησε ο πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του, ομότιμος καθηγητής Ξενοφών Βερύκιος, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία επίτευξης των δύο κύριων στρατηγικών στόχων του ιδρύματος: αφενός την ανάσχεση του φαινομένου της μονόπλευρης φυγής επιστημονικού δυναμικού στο εξωτερικό και της ετεροαπασχόλησής του στη χώρα και αφετέρου τη συμβολή του ιδρύματος μέσω των προκηρύξεών του στη διαμόρφωση ευνοϊκότερων συνθηκών για την έρευνα, που μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

«Η ανάγκη της κοινότητας για συνέχεια και συνέπεια στις δράσεις του ιδρύματος πραγματοποιείται με σταθερά βήματα από το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. και το Επιχειρησιακό Σχέδιο για το 2019 αποτελεί κατ' ουσία τον οδικό χάρτη με βάση τον οποίο θα πορευθεί το ίδρυμα μέχρι το τέλος της χρονιάς» ανέφερε από την πλευρά του ο διευθυντής του ιδρύματος Δρ. Νεκτάριος Νασίκας. «Οι προκλήσεις για το μέλλον είναι πολλές και μεγάλες αλλά η σημασία του έργου το οποίο καλείται καθημερινά να φέρει εις πέρας το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. είναι ακόμη μεγαλύτερη. Εξ' αυτού του λόγου το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. παραμένει σταθερά προσανατολισμένο στον σκοπό της ενίσχυσης της Ακαδημαϊκής και Ερευνητικής κοινότητας με τρόπο αξιοκρατικό, βασισμένο στην επιστημονική αριστεία και ποιότητα» πρόσθεσε.

Διαβάστηκε 1085 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων