Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 15:29

Ο ΠτΔ επέδωσε στον ακαδημαϊκό Χρήστο Ζερεφό το Παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής

Ο ΠτΔ επέδωσε στον ακαδημαϊκό Χρήστο Ζερεφό το Παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής

Το Παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής επέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Πουλόπουλος, στον ακαδημαϊκό, επόπτη του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητή Χρήστο Ζερεφό, σε ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε την ανεκτίμητη επιστημονική προσφορά του καθηγητή, κυρίως στον τομέα της έρευνας της κλιματικής αλλαγής. Όπως σημείωσε, πρόκειται για «μία προσφορά, η οποία αφορά τόσο την αναζήτηση των αιτίων της κλιματικής αλλαγής όσο και τις καταστροφικές επιπτώσεις της στον πλανήτη».

Επίσης, τόνισε ότι η παρασημοφόρηση του κ. Ζερεφού αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση και του επιστημονικού κύρους του, που είναι, προ πολλού, καθολικώς και διεθνώς διαδεδομένο.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική κληρονομιά, επισημαίνοντας: «Εύχομαι, η καινούργια πρωτοβουλία σας, την οποίαν σχεδιάσαμε μαζί -και για την οποίαν είμαι πραγματικά υπερήφανος- σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική κληρονομιά και κυρίως στα αρχαία μας μνημεία, να ευοδωθεί. Να γνωρίζετε, δε, ότι θα είμαι συμπαραστάτης στο διηνεκές και μετά τη λήξη της προεδρικής θητείας μου».

Από την πλευρά του, ο κ. Ζερεφός, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμή, δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, διότι, όπως είπε, «πράγματι, επί πολλές δεκαετίες και μαζί με εσάς συνεργαστήκαμε, αλλά και με άλλους επιφανείς Έλληνες για το καλό της χώρας και του περιβάλλοντος σε παγκόσμια κλίμακα. Αλλά η συγκίνηση, βέβαια, είναι ακόμα μεγαλύτερη διότι είμαι εδώ με την οικογένειά μου και βλέπω και έναν παλιό μου φοιτητή και άλλους παλιούς φίλους από την δική σας Προεδρία της Δημοκρατίας».

Ακολούθως, υπογράμμισε ότι «σε αυτό το παράσημο τιμούνται το περιβάλλον, όπως είπατε, τιμούνται και οι Έλληνες και οι ξένοι, οι οποίοι βοήθησαν για να γίνουν σπουδαίες πράξεις για την προστασία του. Η τελευταία πράξη, η οποία υπήρξε υπό την αιγίδα σας, νομίζω ότι πράγματι θα ανθίσει. Και εγώ αλλά και όλοι οι συνεργάτες μου, στους οποίους οφείλω, όπως καταλαβαίνετε, ένα μεγάλο μέρος των όποιων επιτυχών δραστηριοτήτων έκανα, προσβλέπουν στη δική σας συνεχή παρακολούθηση, ενθάρρυνση, επαγρύπνηση, έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν τα όνειρα και αυτά που φτιάξαμε μαζί και αυτά που θα έρθουν μέσα από τις γενιές που έρχονται».

Διαβάστηκε 972 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων