Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 15:18

ΣΟΚ! Πέταξαν 11 κατεψυγμένες νεκρές γάτες & 1 νεκρό σκύλο στα σκουπίδια στο Κρυονέρι!

ΣΟΚ! Πέταξαν 11 κατεψυγμένες νεκρές γάτες & 1 νεκρό σκύλο στα σκουπίδια στο Κρυονέρι!

Αποτροπιασμό και θλίψη έχει προκαλέσει η εύρεση 12 άψυχων ζώων σε κάδο απορριμμάτων στο Κρυονέρι. Ο Δήμος Διονύσου, όπου ανήκει το Κρυονέρι, προσφεύγει στη δικαιοσύνη. Το δελτίο τύπου του δήμου, που εξέδωσε στις 15/1/21, αναφέρει:

    12 νεκρά ζώα (11 γάτες και ένας σκύλος) βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου 2021 σε κάδο απορριμμάτων στη Δημοτική Κοινότητα Κρυονερίου. Για το αποτρόπαιο περιστατικό ενημερώθηκε η ειδική σύμβουλος φιλοζωίας του Δημάρχου Διονύσου κ. Μαρία Αντωνοπούλου-Πρίντζου από εθελόντρια της Φιλοζωικής Ένωσης Κρυονερίου.
    Η κ.Αντωνοπούλου ανέφερε άμεσα το συμβάν στην Προϊσταμένη του Τμήματος Οικονομικής Ανάπτυξης (Αδειοδοτήσεων & Αδεσπότων) κ.Μιράντα Μπακαφούκα και ακολούθησε ενημέρωση των αρμόδιων Αντιδημάρχων Γιάννη Τσουδερού και Γιούλας Λακαφώση, προκειμένου να μη γίνει περισυλλογή των νεκρών ζώων στο προγραμματισμένο δρομολόγιο του οχήματος καθαριότητας.
3 800x600Όπως αποδείχθηκε τα άτυχα ζώα ήταν παγωμένα από κατάψυξη ενώ υπάρχουν μαρτυρίες για απόρριψή τους από άγνωστο οδηγό οχήματος τύπου Van με αδιευκρίνιστο λογότυπο. Υπογραμμίζεται ότι τα ζώα, όπως αποδείχθηκε από τα τσιπ που έφεραν, είναι καταγεγραμμένα σε άλλους Δήμους και όχι στο Δήμο Διονύσου.
    Με εντολή του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη δόθηκε εντολή για την υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου ενώ ο Δήμος Διονύσου ενημέρωσε ως όφειλε τις αρμόδιες Υπηρεσίες Αδεσπότων των εμπλεκόμενων Δήμων, οι οποίες δεσμεύθηκαν να διρευνήσουν το αποτρόπαιο συμβάν. Ο κ. Καλαφατέλης δήλωσε σχετικά «Δεν πρόκειται να ανεχθούμε, τουλάχιστον στο δικό μας Δήμο, αντίστοιχες αποτρόπαιες, ανατριχιαστικές και άνανδρες πράξεις, οι οποίες προσβάλλουν όχι μόνο την ανθρωπιά αλλά και τον πολιτισμό μας. Έδωσα εντολή να υποβληθεί δίωξη κατά των υπαιτίων προκειμένου να καταστεί δυνατή η παραπομπή των υπευθύνων στη Δικαιοσύνη».

 

1 800x600

 

Διαβάστηκε 773 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 15:31

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων