Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 12:03

Τέλος στο κυνήγι των "likes"; Το Facebook θα προχωρήσει στην απόκρυψη του αριθμού των "likes" από τις αναρτήσεις των χρηστών

Τέλος στο κυνήγι των "likes"; Το Facebook θα προχωρήσει στην απόκρυψη του αριθμού των "likes" από τις αναρτήσεις των χρηστών

Το Facebook ενδέχεται να μην προβάλει πλέον δημοσίως στην πλατφόρμα του τον αριθμό των "likes" που συνοδεύουν αναρτήσεις των χρηστών του, επιβεβαίωσε σήμερα το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι χρήστες θα μπορούν να κλικάρουν το εικονίδιο του "like" σε κάποια φωτογραφία, κείμενο ή βίντεο που αναρτάται στην πλατφόρμα, αλλά μόνο ο δημιουργός της ανάρτησης θα γνωρίζει πόσοι άνθρωποι έχουν εκφράσει την "αρέσκεια" τους.

«Σχεδιάζουμε να κρύψουμε τον αριθμό των "likes" στο Facebook», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτή η σημαντική αλλαγή θα μείωνε σε ένα βαθμό την πίεση των χρηστών να κερδίσουν επιδοκιμασίες και έτσι η προσοχή να μεταφερθεί στο ίδιο το περιεχόμενο της κάθε ανάρτησης, παρά στη δημοτικότητα αυτής.

Το Facebook ήδη δοκιμάζει σε ορισμένες χώρες αυτή τη δυνατότητα στην πλατφόρμα Instagram. Οι χρήστες μπορούν να γνωρίζουν πόσα "likes" έχει αποσπάσει η φωτογραφία που έχουν αναρτήσει και πόσες φορές έχουν προβληθεί τα βίντεό τους, αλλά αυτά τα αριθμητικά στοιχεία δεν εμφανίζονται πλέον δημόσια.

Το Twitter επίσης δοκίμασε αυτή τη μέθοδο, αλλά διαπίστωσε ότι οι χρήστες του μέσου αυτού ενδιαφέρονται λιγότερο για tweets όταν δεν συνοδεύονται από στατιστικά στοιχεία δημοτικότητας τους.

«Όταν αφαιρείς αυτούς τους δείκτες, οι άνθρωποι συμμετέχουν λιγότερο», είχε πει τον Αύγουστο ο Κέιβον Μπέικπουρ, διευθυντής προϊόντων του Twitter, σε συνέντευξη Τύπου στο Σαν Φρανσίσκο.

Διαβάστηκε 2345 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων