Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014 15:13

22 υποτροφίες από το ΙΚΥ για διδακτορικό

22 υποτροφίες από το ΙΚΥ για διδακτορικό

Στόχος του προγράμματος είναι η εκπόνηση μεταδιδακτορικής έρευνας ή τμήματος διδακτορικής διατριβής σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Οργανισμούς της Νορβηγίας, της Ισλανδίας ή του Λιχτενστάιν για το ακαδ. έτος 2014-2015.
Οι χορηγίες αφορούν εκπόνηση μεταδιδακτορικής έρευνας ή τμήματος διδακτορικής διατριβής σε Ιδρύματα και Οργανισμούς της Νορβηγίας, της Ισλανδίας ή του Λιχτενστάιν
Οι Υποτροφίες θα έχουν χρονική διάρκεια έως 18 διαδοχικούς μήνες και απευθύνονται σε διδάκτορες ή υποψήφιους διδάκτορες Ελληνικών Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης στα κάτωθι γνωστικά πεδία: «Τεχνολογία - Διαχείριση Υδατικών Πόρων», «Τεχνολογία Περιβάλλοντος», «Θαλάσσια Χωροταξία - Διαχείριση Παράκτιων Ζωνών», «Διαχείριση Περιβάλλοντος», «Θαλάσσια Οικολογία / Βιολογία - Υδροβιολογία», «Επιστήμη της Προστασίας και διαχείρισης Υδατικών Πόρων», «Υδατοκαλλιέργειες», «Θαλάσσιο Περιβάλλον», «Θαλάσσια Τεχνολογία», «Εξόρυξη Υδρογονανθράκων», «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας σε Θαλάσσιο Περιβάλλον - Παραγωγή Ενέργειας από Υδατοπτώσεις», «Επιστήμες Περιβάλλοντος».
Δικαιούχοι
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν Ελληνες πολίτες ή οι νόμιμα διαμένοντες για τουλάχιστον πέντε έτη στην Ελλάδα και είναι κάτοχοι πτυχίου/ διπλώματος ελληνικού Πανεπιστημίου/ Τ.Ε.Ι ή ισότιμου πτυχίου της αλλοδαπής. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι πιστοποιητικού τουλάχιστον καλής γνώσης (επίπεδο B2) της Αγγλικής γλώσσας, σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες.
Οι άνδρες υποψήφιοι θα μπορούν να συμμετάσχουν με την προϋπόθεση ότι έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή έχουν νόμιμα απαλλαγεί απ' αυτές ή έχουν αναβολή κατάταξης που επαρκεί για την ολοκλήρωση των σπουδών τους.
Αιτήσεις
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 9η Ιανουαρίου 2015, ενώ οι αιτήσεις αποστέλλονται αποκλειστικά ταχυδρομικά (συστημένη επιστολή) στα γραφεία του ΙΚΥ- Τμήμα Διαγωνισμών (Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41, 14234, Νέα Ιωνία). Πληροφορίες παρέχονται από το Τμήμα Διαγωνισμών του ΙΚΥ στα τηλέφωνα 210-3726394, -395 - 346 και -313, καθώς και στα γραφεία του ΙΚΥ.

Διαβάστηκε 1586 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων