Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015 17:35

Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου: H μείωση της γραφειοκρατίας θα ενισχύσει το εμπόριο κατά 3,6 τρισ. δολάρια

Τα οφέλη μια συμφωνίας που θα μειώσει την γραφειοκρατία και θα εναρμονίσει τις διαδικασίες στα τελωνεία είναι πολύ μεγαλύτερα συγκριτικά με τις αρχικές εκτιμήσεις και θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις παγκόσμιες εξαγωγές κατά 3,6 τρισεκ. δολάρια ετησίως, ανέφερε σε σημερινή του έκθεση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ).

Η συμφωνία του ΠΟΕ για τη διευκόλυνση του εμπορίου, που επιτεύχθηκε σε υπουργική σύνοδο στο Μπαλί τον Δεκέμβριο του 2013, θα ενισχύσει περισσότερο το εμπόριο απ? ό,τι σε περίπτωση άρσης όλων των δασμών στις εισαγωγές παγκοσμίως, μειώνοντας το κόστος κατά 9,6 έως 23,1%, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του οργανισμού.
«Θα μπορούσε να πει κανείς ότι για το παγκόσμιο εμπόριο είναι το αντίστοιχο της στροφής από το ίντερνετ μέσω σύνδεσης dial-up στο ευρυζωνικό ίντερνετ», είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΕ Ρομπέρτο Αζεβέντο.

Μόλις τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανόνες, κάτι που ο Αζεβέντο ελπίζει να συμβεί έως τα τέλη του 2016, θα περιοριστεί ο χρόνος αναμονής στα τελωνεία, θα μειωθούν τα περιθώρια για διαφθορά και θα επισπευσθούν οι ξένες άμεσες επενδύσεις σε πιο αδύναμες οικονομίες.

Διαβάστηκε 998 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων