Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016 18:42

«Θετική» η νατοϊκή επιχείρηση στο Αιγαίο, σύμφωνα με τον γγ της Συμμαχίας

Το ΝΑΤΟ θα ενισχύσει την αποτρεπτική δύναμή του έναντι όποιας απειλής των μελών του, αλλά θα διατηρήσει ανοιχτούς τους διαύλους πολιτικού και στρατιωτικού διαλόγου με τη Ρωσία και θα συνεργαστεί με την ΕΕ για αποτελεσματικές επιχειρήσεις στη Μεσόγειο, με σκοπό τον έλεγχο της τρομοκρατίας και της μετανάστευσης.
 
Αυτό είναι το περίγραμμα της στρατηγικής που υιοθέτησαν χθες και σήμερα, στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Άμυνας της Συμμαχίας, υπό τον γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, προετοιμάζοντας τη σύνοδο κορυφής της Βαρσοβίας, στις 8 και 9 Ιουλίου, στην οποία οι αρχηγοί κρατών θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις.
 
Ειδικότερα, για τις θαλάσσιες επιχειρήσεις, ο κ. Στόλτενμπεργκ, στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας, αποτίμησε «θετικά» τη νατοϊκή επιχείρηση στο Αιγαίο, χαρακτηρίζοντάς την «αποτελεσματική» και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της, θέση την οποία επιθυμεί και στηρίζει η Ελλάδα. Μάλιστα, θεωρεί τη συνεργασία στο Αιγαίο με την Ελληνική Ακτοφυλακή και τη Frontex «καλό προηγούμενο» για να προχωρήσει η συνεργασία ΝΑΤΟ-ΕΕ στη Μεσόγειο.
 
Ο κ. Π. Καμμένος, ο οποίος εκπροσώπησε την Ελλάδα στη σύνοδο, τόνισε ότι «η γενική αποδοχή ότι η νατοϊκή επιχείρηση στο Αιγαίο πέτυχε, δικαιώνει την ελληνική πολιτική».

Διαβάστηκε 3308 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων