Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016 18:21

Δ. Αβραμόπουλος: Ηρθε η στιγμή για ένα αποτελεσματικό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου

Δ. Αβραμόπουλος: Ηρθε η στιγμή για ένα αποτελεσματικό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου

Μετά την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή, σειρά έχει ένα  αποτελεσματικό Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου (CEAS) δήλωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δ. Αβραμόπουλος, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων.  «Ηρθε η στιγμή να δημιουργήσουμε ένα πιο αποτελεσματικό Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου», είπε χαρακτηριστικά. Ηταν μάλιστα κατηγορηματικός όταν ρωτήθηκε, αν τα κράτη μέλη έχουν κατανοήσει τον επείγοντα χαρακτήρα της μεταρρύθμισης του Συστήματος Ασύλου, απαντώντας: «Απολύτως».

Για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής είπε ότι θα κάνει έκκληση προς τα κράτη μέλη προκειμένου «να παράσχουν τεχνική υποστήριξη και ανθρώπινο δυναμικό».

 «Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε κι άλλα βήματα προς τα εμπρός», πρόσθεσε και αναφέρθηκε στην ανάγκη «να ενισχυθεί  και να εμβαθύνει η συνεργασία της ΕΕ με τρίτες χώρες, όπως με την Τουρκία», η συμφωνία με την οποία, όπως είπε, «λειτουργεί σωστά».  Πρέπει επίσης, τόνισε «να εφαρμόσουμε τα Σύμφωνα Εταιρικής Σχέσης με τις αφρικανικές χώρες, τις οποίες επισκεφθήκαμε και είμαστε σε επικοινωνία».

Ο κ. Αβραμόπουλος επανήλθε, ερωτώμενος σχετικά, στα θέματα της μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης, λέγοντας ότι «όλα τα κράτη μέλη πρέπει να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί, και να το αποδείξουν στην πράξη, εφαρμόζοντας όσα έχουμε αποφασίσει για τη μετεγκατάσταση και την επανεγκατάσταση».

Διαβάστηκε 1237 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων