Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 16:55

Γ. Χουλιαράκης: Η παραμετροποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων πρέπει να γίνει τώρα

Τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων τώρα, επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση, ώστε το 2019 να μειωθούν οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές, ενημέρωσε την κοινοβουλευτική υποεπιτροπή για το χρέος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Παρότι, ο κ. Χουλιαράκης ανέδειξε ως σημαντικό παράγοντα για την πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση, την απομείωση του χρέους, επισήμανε ιδιαιτέρως την σημασία της μεγέθυνσης της φορολογικής βάσης και την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας, για την επίτευξη του στόχου αυτού.

«Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία - ακόμη κι αν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, δεν υλοποιηθούν τώρα, αλλά στο τέλος του προγράμματος, όπως προβλέπεται στη συμφωνία του Eurogroup- η παραμετροποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων να γίνει τώρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι, σε χρονικό ορίζοντα δύο ετών να υπάρχει ο κατάλληλος δημοσιονομικός χώρος για να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές και των επιχειρήσεων και αντίστοιχα οι συντελεστές κοινωνικής ασφάλισης. Εξήγησε στο σημείο αυτό, ότι πέραν του σημαντικού λόγου της ένταξης της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ένας ακόμη σημαντικός λόγος, είναι να δώσουμε από τώρα το σήμα στις αγορές, όσο και στην ιδιωτική οικονομία, πως θα υπάρξει το 2019 αυτός ο κατάλληλος δημοσιονομικός χώρος.   «Να υπάρχει, μια αξιόπιστη δέσμευση τώρα, ότι τα οφέλη που προκύπτουν από μία μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων, συμβατή με την απόφαση του Eurogroup, θα οδηγήσουν σε τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας και σε ενάρετο κύκλο την ελληνική οικονομία, που προφανώς είναι σε όφελος, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης» είπε.

Διαβάστηκε 1522 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 17:01

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων