Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013 19:20

Μπακλαβάς

Μπακλαβάς

Η Αθανασία προτείνει: Μπακλαβά

Υλικά
½ κιλό φύλλο κρούστας
1 κούπα βούτυρο μαργαρίνη
½ κιλό αμύγδαλα καπνισμένα
½ κιλό καρύδια
1 κουταλιά της σούπας κανέλλα

 

Για το σιρόπι
2 ½ φλυτζάνια ζάχαρη
2 φλυτζάνια νερό
2 κουταλιές της σούπας μέλι
4 γαρύφαλλα
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα καρύδια και τα αμύγδαλα σε ένα μπόλ. Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψάκι ή πυρέξ (διαστάσεων 20χ30εκ.) και στρώνουμε 4 φύλλα αλείφοντάς τα ένα-ένα με βούτυρο. Στη συνέχεια στρώνουμε  τα υπόλοιπα φύλλα, καλύπτοντας όμως κάθε φύλλο με το μείγμα των ξηρών καρπών, έτσι ώστε να τελειώσουν όλα τα υλικά. Στρώνουμε από πάνω 4 φύλλα -χωρίς γέμιση-. Χαράζουμε τον μπακλαβά σε κομμάτια, χωρίς το μαχαίρι να πηγαίνει μέχρι κάτω. Ραντίζουμε το γλυκό με λίγο νερό και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου για μία ώρα.

Για το σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για πέντε λεπτά και όταν κρυώσει το ρίχνουμε στο γλυκό μόλις βγει από το φούρνο (πρέπει το ένα ζεστό και το άλλο κρύο).

Το Μυστικό της Συνταγής
Αντί για βούτυρο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λάδι.

Διαβάστηκε 6539 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013 19:29

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων