Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013 15:11

Πιροσκί με πατάτα

Η Αθανασία μας προτείνει:Πιροσκί με πατάτα

 

Υλικά
Για τη ζύμη
1/ 2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα νερό χλιαρό
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 φακελάκι ξερή μαγιά

Για τη γέμιση
2-3 μεγάλες πατάτες
1/4 κούπας ελαιόλαδο
2/3 φρέσκα κρεμμύδια ή ένα πράσο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό
2 κουτ. Σούπας άνηθο  
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά για τη ζύμη (εάν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο αλεύρι) και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια τις λιώνουμε σε ένα μπολ με ένα πιρούνι. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι ή το πράσο και προσθέτουμε την πατάτα, το μυρωδικό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Ανοίγουμε τα φύλλα και με ένα ποτήρι κόβουμε στρογγυλά φυλλαράκια. Σε κάθε φυλλαράκι βάζουμε μία κουταλιά από το μείγμα και το κλείνουμε πολύ καλά. Όταν τα ετοιμάσουμε, τα αφήνουμε λίγη ώρα να φουσκώσουν και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.


Το Μυστικό της συνταγής
Για πιο ωραία πιροσκί, βγάλτε τα από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και βάλτε τα σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.

Διαβάστηκε 33374 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Χταπόδι Στιφάδο Σοκολατάκια Νηστίσιμα »

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων