Κυριακή, 07 Μαΐου 2017 21:18

Ψαρόσουπα Ελαφονήσου

Η Αθανασία μας προτείνει: Ψαρόσουπα Ελαφονήσου

 

Υλικά
1 1/2 κιλό ψάρια διάφορα ή 1 μεγάλο ψάρι σούπας
2-3 πατάτες
2  καρότα
2 κολοκυθάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ντομάτα
Λίγο σέλινο
2 λεμόνια
1 κούπα λάδι
Αλάτι - πιπέρι

 

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε καλά τα ψάρια, τα πλένουμε, τα αλατίζουμε λίγο και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα κόβουμε  όλα τα λαχανικά σε στρογγυλές φέτες. Ρίχνουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι. Προσθέτουμε το σέλινο και τη ντομάτα ολόκληρα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουνε για δέκα λεπτά.
Καλό είναι στο διάστημα αυτό να ανακατέψουμε τα υλικά 1-2 φορές προκειμένου να «απλωθεί» η μυρωδιά τους.
Στη συνέχεια προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα (περίπου έως τη μέση) και αφήνουμε να πάρει βράση. Αφού πάρει βράση βγάζουμε τα ψάρια και αφήνουμε να βράσει η σούπα για περίπου 1/2  ώρα.
Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια και σβήνουμε τη φωτιά αφήνοντας την κατσαρόλα στο μάτι.εάν θέλουμε περισσότερο ζωμό βάζουμε λίγο ακόμα νερό και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις.

Το μυστικό της συνταγής
Για πιο πικάντικη σούπα, μαζί με το λεμόνι ρίχνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι και λίγο πιπέρι.

 

 
Διαβάστηκε 10392 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017 14:43

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων