Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014 20:38

Οι Λουκουμάδες της θείας Γιωργίας!

Οι Λουκουμάδες της θείας Γιωργίας!

Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό

λάδι για το τηγάνισμα
μέλι
καρύδια
κανέλλα

Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό, τη μαγιά και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός (περίπου μισό κιλό). Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος, για περίπου μία ώρα μέχρι να φουσκώσει και να κάνει στην επιφάνεια φουσκάλες.

Βάζουμε σε μία κατσαρολίτσα λάδι μέχρι τη μέση και όταν κάψει αρχίζουμε να ρίχνουμε τους λουκουμάδες. Πιάνουμε με τη χούφτα μας μια ποσότητα από το μείγμα και σφίγγουμε τη γροθιά μας έτσι ώστε να βγει λίγη ζύμη μεταξύ δείκτη και αντίχειρα.

Με ένα κουταλάκι του γλυκού, το οποίο έχουμε βουτήξει σε νερό, κόβουμε τον λουκουμά και τον ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε τους λουκουμάδες με μια τρυπητή κουτάλα. Σερβίρουμε με μέλι και για περισσότερη νοστιμιά βάζουμε κανέλα και καρύδια!

.


Το μυστικό της συνταγής
Εάν είστε λάτρης της σοκολάτας, περιχύνετε merenda και εάν έχει «ανοίξει» ο καιρός συνοδεύστε με παγωτό!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η θεία Ελένη προτείνει ανεπιφύλακτα τη συνταγή!

 

 

 

Διαβάστηκε 3521 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων