Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2013 22:40

Κατσικάκι Φρικασέ

Κατσικάκι Φρικασέ

H Athanasia μας προτείνει: Κατσικάκι Φρικασέ

Υλικά
1 – 1 1 / 2 κιλό κατσικάκι
2 μαρούλια
1 ματσάκι άνιθο
1 ματσ’και μαιντανό
Λίγο σκόρδο φρέσκο
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1/ 2 κούπα λάδι
1 κουταλάκι αλάτι
Πιπέρι
2-3 μπαχάρια

 

 

Υλικά για αυγολέμονο
1 αυγό
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλάκι αλεύρι


Εκτέλεση

    Πλένουμε το κρέας καλά, το κόβουμε σε μερίδες και το αφήνουμε να στραγγίξει. Βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα το λάδι να κάψει και σωτάρουμε το κρέας σε χαμηλή φωτιά απ’όλες τις πλευρές.Ρίχνουμε το κρεμμύδι συνεχίζοντας το σωτάρισμα για 5 λεπτά. Μετά σκεπάζουμε το κρέας με νερό και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πιει το νερό ρίχνουμε όλα τα χορταρικά, τα μπαχαρικά και το αλάτι, τα σωτάρουμε για 10 λεπτά, σκεπάζουμε το φαγητό με νερό και το βράζουμε για περίπου μία ώρα.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ το αυγό προσθέτωντας λίγο λίγο το λεμόνι, στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο από το ζωμό του φαγητού που βράζει και το αλεύρι. Aνακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Το φαγητό μας είναι έτοιμο να το  βγάλουμε από τη φωτιά.

Το Μυστικό της Συνταγής

Αν θέλουμε τα φαγητό να είναι πιο μυρωδάτο, προσθέτουμε και μάραθο.

Διαβάστηκε 3641 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2013 20:04

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων