Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 10:48

Οι μουσικές εκδηλώσεις του Evia Film Project

Οι μουσικές εκδηλώσεις του Evia Film Project

Το Evia Film Project, η πράσινη πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης φέρνει τη μουσική σε πρώτο πλάνο και προσκαλεί το κοινό σε δύο μοναδικές μουσικές βραδιές. Το Σάββατο 24 Ιουνίου, ο αγαπημένος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Νίκος Πορτοκάλογλου θα δώσει μια μεγάλη συναυλία στην Αιδηψό, ενώ την Τετάρτη 21 Ιουνίου, το Evia Film Project γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με ένα πάρτι στη Λίμνη, υπό τους ήχους της μουσικής της μπάντας Αγία Φανφάρα. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και στις δύο εκδηλώσεις, όπως σε όλες τις δράσεις του Evia Film Project.

Με τη συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου, στην πλατεία Θερμοποτάμου, στην Αιδηψό, το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023, στις 21:30, θα ολοκληρωθούν οι πενθήμερες δράσεις του 2ου Evia Film Project που συνενώνουν σινεμά, βιωσιμότητα, μουσική και επιμόρφωση. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης, ο οποίος μας κρατά συντροφιά τα τελευταία χρόνια μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή Μουσικό κουτί στην ΕΡΤ1, στήνει μια μουσική παράσταση στηριγμένη στα πιο αγαπημένα τραγούδια του, αλλά και σε τολμηρούς συνδυασμούς ελληνικών και ξένων εμβληματικών τραγουδιών.

Στο πλευρό του θα έχει την Βίκυ Καρατζόγλου, μία από τις νεότερες αναγνωρίσιμες γνήσιες λαϊκές φωνές και τον πιστό συνοδοιπόρο του, Βύρωνα Τσουράπη, έναν νέο τραγουδοποιό και μέλος της μπάντας του Μουσικού Κουτιού. Την ομάδα συμπληρώνει η πολύχρωμη και δυναμική μπάντα του Νίκου Πορτοκάλογλου, οι «Ευγενείς Αλήτες».

Νωρίτερα, την Τετάρτη 21 Ιουνίου, το Evia Film Project θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με μία ξεχωριστή προβολή και μια μουσική βραδιά με την κορυφαία μπάντα κρουστών και πνευστών, Αγία Φανφάρα που την απολαύσαμε πρόσφατα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».

Η ταινία «Η ορχήστρα της ανακύκλωσης - Μια συμφωνία του ανθρώπινου πνεύματος» θα προβληθεί στο σινεμά Ελύμνιον, στη Λίμνη. Η ταινία των Μπραντ Όλγκουντ και Γκρέιαμ Τάουνσλι έχει στο επίκεντρό της την απίθανη ιστορία μιας ομάδας νεαρών μουσικών από την Παραγουάη, οι οποίοι κατασκευάζουν μουσικά όργανα από σκουπίδια, δείχνοντας τον δρόμο για την συνύπαρξη οικολογίας και μουσικής.

Αμέσως μετά τη λήξη της προβολής, η Αγία Φανφάρα θα περιμένει τους θεατές έξω από το Ελύμνιον για να τους συνοδεύσει μουσικά μέχρι την προκυμαία της Λίμνης. Το συγκρότημα θα ερμηνεύσει αγαπημένες παραδοσιακές, αλλά και σύγχρονες μελωδίες από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο.

Το Evia Film Project είναι ο τρίτος πόλος δράσεων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μετά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο. Στόχος του είναι η ανάδειξη της Βόρειας Εύβοιας, μιας περιοχής που έχει πληγεί βαθιά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, σε παγκόσμιο κέντρο για το green cinema.

Πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού και τον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας 'Αννας. Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης συνεργάζεται με τους παραγωγικούς φορείς που εδρεύουν στην Εύβοια και το Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στα Ψαχνά.

Διαβάστηκε 1919 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων