Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014 14:24

Προσπάθεια να περάσει σε ελληνικά χέρια η κατοικία Καζαντζάκη στη Γαλλία

 

Στην προοπτική της απόκτησης και αξιοποίησης της κατοικίας του Νίκου Καζαντζάκη, στην Αντίμπ της Γαλλίας, όπου έζησε τα τελευταία του χρόνια, της επονομαζόμενης ως «κουκούλι» από τον ίδιο τον λογοτέχνη, στρέφουν τις προσπάθειές τους, το Μουσείο Καζαντζάκη, ο δήμος Ηρακλείου Κρήτης, η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ) και οι Εκδόσεις Καζαντζάκη, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από την ανακοίνωση πώλησης της συγκεκριμένης κατοικίας του Κρητικού δημιουργού.

Τον Νοέμβριο μάλιστα ο πρόεδρος της ΔΕΦΝΚ στη Γενεύη, Γιώργος Στασινάκης, και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Μασσαλία θα συναντήσουν στην Αντίμπ τον υπεύθυνο του μεσιτικού γραφείου και την τοπική δημοτική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή την ανακοίνωση, η σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής είχε απευθύνει έκκληση προς τους απανταχού Έλληνες και Κρήτες να περάσει σε ελληνικά χέρια η συγκεκριμένη κατοικία, στη Ν. Γαλλία.

Σε ανακοίνωση την οποία συνυπογράφουν οι φορείς, που φροντίζουν για τη διάδοση του έργου του μεγάλου λογοτέχνη, καλούνται «όλα τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα και φορείς, που έχουν συγκεκριμένες προτάσεις για την αγορά και την αξιοποίηση της εν λόγω κατοικίας να απευθυνθούν στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, στη Μυρτιά (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι: tsegkanews.gr

Διαβάστηκε 1860 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων