Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014 15:29

Στην Αθήνα ο πολυβραβευμένος σεναριογράφος Πολ Λάβερτι για να συναντήσει τις απολυμένες καθαρίστριες

Ο σεναριογράφος Πολ Λάβερτi, όπως είχε προαναγγείλει ο Κεν Λόουτς, ο συνεργάτης του, συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, για να μάθει από τις ίδιες την ιστορία του αγώνα τους.

Η ιστορία τους έχει κοινά με το σενάριο που έγραψε για την ταινία του Κεν Λόουτς «Ψωμί και τριαντάφυλλα», σχολίασε ο Πολ Λάβερτι, αμέσως μετά το masterclass, στο Ινστιτούτο Γκαίτε.

Συμμερίζεται τις απόψεις του Κεν Λόοουτς γι αυτό άλλωστε και συνεργάζονται πάνω από μια εικοσαετία, ξεκινώντας από την ταινία το «Τραγούδι της Κάρλας» (1996) και δίνοντας αριστουργήματα, με κορυφαίο «Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι» (2006), για τον πόλεμο της Ανεξαρτησίας της Ιρλανδίας (1919-1921).

Ο πολυβραβευμένος σεναριογράφος και πολιτικός ακτιβιστής Πολ Λάβερτι, απόψε θα παραστεί στην προβολή της ταινίας τους «Το όνομα μου είναι Τζο» (1998) και αύριο Κυριακή, στην προβολή της τελευταίας τους ταινίας «Jimmy's Hall»(2014), με την οποία ρίχνει την αυλαία του το 27ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

Διαβάστηκε 1474 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων