Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015 19:17

Αιωνόβιοι χιπ-χόπερς από τη Νέα Ζηλανδία «ανοίγουν» το 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

Εικόνες φρίκης, ιστορίες πολιτικού ακτιβισμού, σφαγών, οικονομικής κρίσης, ιστορίας, κοινωνικών αποκλεισμών απ' όλο τον κόσμο καταγράφουν οι 168 ταινίες του φετινού φεστιβάλ, η εναρκτήρια ωστόσο ταινία (θα προβληθεί αύριο στις 8.30 μ.μ. μετά την τελετή έναρξης) διδάσκει τη... χαρά της ζωής.

Η «Επιχείρηση χιπ-χοπ» του Νεοζηλανδού Μπριν Εβανς καταγράφει στα 93 λεπτά της διάρκειάς της, την... προετοιμασία μιας ομάδας χορευτών χιπ-χοπ ηλικίας 90 (!) έως και 100 ετών ο καθένας και ...συνολικού χρόνου ζωής που ξεπερνά τα 2.500 χρόνια για ένα ταξίδι στο Λας Βέγκας προκειμένου να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ ?χιπ-χοπ? που διεξάγεται εκεί.

«Δεν είσαι ποτέ αρκετά μεγάλος προκειμένου να κάνεις το πρώτο βήμα για ένα ταξίδι ζωής» είναι το μότο της ταινίας που δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα του φεστιβάλ ντοκιμαντέρ.

Παρών στην τελετή έναρξης και την προβολή της ταινίας του θα είναι και ο 47χρονος Νεοζηλανδός σεναριογράφος και σκηνοθέτης της Μπριν Εβανς.

Της προβολής θα προηγηθεί η τελετή έναρξης, την οποία θα κηρύξει (στην πρώτη του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη μετά την υπουργοποίησή του) ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης καθώς και το νεοτοποθετηθέν Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Διαβάστηκε 2989 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων