Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 13:37

Ν. Ξυδάκης: Θύλακας της νεότερης ελληνικής ιστορίας, το νέο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης

Θύλακας της νεότερης ελληνικής ιστορίας θα είναι το νέο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, δήλωσε ο αν. υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.

«Το συγκρότημα του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης περιγράφεται ως «Αυλή των θαυμάτων» και είναι πράγματι έτσι, με πολλές έννοιες» δήλωσε ο Νίκος Ξυδάκης, μετά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο του οικοδομικού τετραγώνου Άρεως, Βρυσακίου, Κλάδου και Αδριανού στην Πλάκα, όπου συνεχίζονται τα έργα της στερέωσης και αποκατάστασης όλων των ιστορικών κτιρίων, τα οποία θα στεγάσουν το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης.

«Πρόκειται για ένα πολιτιστικό πύκνωμα, έναν θύλακα της νεότερης ελληνικής ιστορίας με εμφανείς τις ρίζες στην αρχαιότητα, τον Μεσαίωνα και τους οθωμανικούς χρόνους», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και συμπλήρωσε: «Το Μουσείο θα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο την πολυφωνική συνέχεια του πολιτισμού, υλικού και άυλου, λόγιου και λαϊκού. Πρόκειται για ανεκτίμητο, ζωντανό μνημείο του νεοελληνικού πολιτισμού, που θα προσφέρει αυτογνωσία και υπερηφάνεια στον ελληνικό λαό και απόλαυση στους ξένους επισκέπτες. Έτσι υπερήφανοι αισθανόμαστε κι εμείς σήμερα που το είδαμε να ανεγείρεται».

Διαβάστηκε 1158 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 13:48

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων