Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015 12:27

Ποιμαντική επίσκεψη του πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου, στη Ζιμπάμπουε

Ποιμαντική επίσκεψη του πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου, στη Ζιμπάμπουε

Ποιμαντική επίσκεψη στη Ζιμπάμπουε πραγματοποίησε ο πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος, μετά την ομιλία του στη Νότια Αφρική ενώπιον του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου για τη συνεργασία των λαών για την κοινή αντιμετώπιση της φτώχειας.

Ο κ.κ. Θεόδωρος ενημέρωθηκε για τη συνεχιζόμενη ανομβρία στη χώρα και είχε συνεργασία με τον οικείο μητροπολίτη Σεραφείμ και τους συνεργάτες του για τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στον τοπικό πληθυσμό για την άμεση ανάγκη επισιτισμού περισσοτέρων του ενός εκατομμυρίου ανθρώπων που ήδη υποφέρουν λόγω της συνεχιζόμενης ανομβρίας, που περιόρισε στο ελάχιστον την γεωργική παραγωγή της χώρας.

Τον μακαριώτατο υποδέχθηκαν με ελληνικές σημαίες, τόσο ιθαγενείς κληρικοί και μέλη της παροικίας όσο και αντιπροσωπείες από τις τοπικές ιεραποστολικές ενορίες από το τοπικό πληθυσμό. Καλωσορίζοντας τον Αλεξανδρινό προκαθήμενο, ο μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Σεραφείμ τόνισε ότι η σημαντική επίσκεψή του στη Ζιμπάμπουε θα συμβάλει «στην καλύτερη οργάνωση του ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού μας έργου, αλλά και στην στήριξη της παροικίας μας για την επιβίωση της σε δύσκολες εποχές».

Διαβάστηκε 2180 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων