Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014 15:37

Απίστευτο μίσος! Έβγαλαν τα μάτια σε αγίους & έκαψαν τις Βίβλους!

Εκκλησία στο Yabroud βανδαλίστηκε από τους ισλαμιστές αντάρτες.Οι νωπογραφίες, τα ψηφιδωτά,τ΄αγάλματα βεβηλώθηκαν, οι σταυροί αποκαθηλώθηκαν.Οι μαχητές της Jabhat al – Nusra εκ των οποίων κάποιοι δεν μιλούσαν αραβικά και της ΙSIS, εκτονώθηκαν για την επερχόμενη ήττα τους πάνω στα ιερά.
Στην Εκκλησία της Παναγίας έκαψαν μαζικά βίβλους σε σωρούς, έγδαραν εικόνες με μαχαίρια, κατέστρεψαν μωσαικά και ψηφιδωτά. Με τυφλή βία έβγαλαν τα μάτια των αγίων στα ψηφιδωτά.Οι ισλαμιστές στράφηκαν εναντίον μωσαικού που αναπαριστά τον Αγ.Γεώργιο που φονεύει τον δράκοντα και έβγαλαν τα μάτια του αγίου. Αποκεφάλισαν άγαλμα του Ιησού και παραμόρφωσαν αντίστοιχο της Παναγίας.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Συριακή Λίγκα αναφέρεται στα δεινά που βιώνουν οι χριστιανοί της Συρίας. Αναρωτιέται “πρέπει οι χριστιανοί της Ανατολής να εξολοθρεύονται έμπροσθεν στα μάτια όλων;Πρέπει ν΄απαγάγονται όπως έγινε με τους 2 επισκόπους και πολυάριθμους ιερείς; Πρέπει να δολοφονούνται όπως τόσοι άλλοι μάρτυρες έπεσαν κατά την διάρκεια αυτών των 3 χρόνων κατά την διάρκεια αυτού του ανελέητου πολέμου;Πρέπει να εκπατρίζονται,να εγκαταλείπουν τις πόλεις και τα χωριά τους και να καταδικάζονται σε περιπλάνηση;”

Ο αρχηγός της Συριακής Λίγκας Μ.Ηabib Ephrem επιβεβαιώνει ότι τα πολυάριθμα μέλη μιας συριακής οικογένειας προσφύγων που πνίγηκαν μεσοπέλαγα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ήταν χριστιανοί από την πόλη της Hassaka.(mondialisation)

Ρεπορτάζ-άρθρο: Βρυξέλλες Πορφύρης Δ

 

 

 

 

Διαβάστηκε 2794 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014 15:46

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων