Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014 12:39

Η περίεργη «διαδρομή» μιας τσάντας. Από οικοδομικός σάκος στη Θράκη, γυναικεία τσάντα στην Αθήνα!

Η περίεργη «διαδρομή» μιας τσάντας. Από οικοδομικός σάκος στη Θράκη, γυναικεία τσάντα στην Αθήνα!

Ξεκίνησε από ένα εργοστάσιο της Θράκης, ως οικοδομικός σάκος. Ταξίδεψε μέχρι τον Πειραιά, όπου μετασχηματίστηκε στα χέρια φοιτητών αρχιτεκτονικής σε δομικό υλικό μιας εφήμερης, αιωρούμενης πόλης. Και κατέληξε να γίνει μια πρωτότυπη τσάντα χειρός. Πρόκειται για τη «Salty Bag», μια νέα σειρά τσαντών και το μοντέλο που σχεδιάστηκε ειδικά για το φετινό «TEDxAthens».

Έχοντας ως σταθερό άξονα την καινοτομία, οι διοργανωτές του «TEDxAthens» απευθύνθηκαν φέτος στους ιδρυτές της «Salty Bag», της πρώτης ελληνικής εταιρείας επαναχρησιμοποίησης υλικών, για να παράγει τις τσάντες των συμμετεχόντων στο συνέδριο.

Οι τσάντες «Salty Bags» ξεκίνησαν την πορεία τους πριν από περίπου ενάμιση χρόνο στην Κέρκυρα από τρεις νέους Έλληνες με διαφορετικό αντικείμενο απασχόλησης: τον ιστιοπλόο Στρατή Ανδρεάδη, τη σχεδιάστρια Χρύσα Χαλικιοπούλου και τον οικονομολόγο, Σπύρο Ντάικο. Ο στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν μια σύγχρονη μεταποιητική επιχείρηση, βασισμένη στην επαναχρησιμοποίηση των υλικών. Σύντομα διαπίστωσαν ότι τα παροπλισμένα ιστιοπλοϊκά πανιά είναι εξαιρετικό υλικό που θα μπορούσε να μετουσιωθεί σε τσάντες, σάκους ταξιδιών και άλλα αντικείμενα.

Διαβάστηκε 3459 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων