Τετάρτη, 07 Μαΐου 2014 11:59

Στη Βουλή οι προφυλακισθέντες βουλευτές της ΧΑ εν μέσω αντιδράσεων

Στη Βουλή οι προφυλακισθέντες βουλευτές της ΧΑ εν μέσω αντιδράσεων

Στη Βουλή προσέρχονται οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας και Γιώργος Γερμενής για τη διαδικασία συζήτησης του αιτήματος των δικαστικών Αρχών για την άρση ασυλίας τους καθώς και των συναδέλφων τους Νίκου Μίχου και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

Εν τω μεταξύ, αντιδράσεις τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη Χρυσή Αυγή προκάλεσαν τα μέτρα ασφαλείας με την απαγόρευση εισόδου στη Βουλή σε πολίτες το διάστημα από τις 10:00 έως τις 13:00, όση ώρα δηλαδή θα διαρκέσει η συζήτηση. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου εξέφρασε τη διαμαρτυρία του κόμματός της για το μέτρο, κάνοντας λόγο για «ατόπημα και αυθαιρεσία» και πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατό να είναι κλειστή η Βουλή σε πολίτες που θέλουν να έρθουν σε επαφή με βουλευτές.

Ο προεδρεύων του Σώματος Γιώργος Καλαντζής, διευκρίνισε ότι η είσοδος για τους πολίτες θα είναι ελεύθερη μετά τη μία το μεσημέρι και πρόσθεσε ότι είναι μέτρο και όχι απαγόρευση.

Εξάλλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, κατήγγειλε ότι «κλειδώθηκε η Βουλή στους πολίτες και δεν επιτρέπεται η είσοδος ούτε στους γονείς των βουλευτών για να ακούσουν τις τοποθετήσεις τους προκειμένου να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.
«Αν η ΝΔ θέλει να το παίζει χούντα, κλείστε και το κανάλι της Βουλής, κλείστε και τη Βουλή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κασιδιάρης.

Διαβάστηκε 1472 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Μαΐου 2014 12:57

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων