Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014 19:58

Αλ.Τσίπρας: "Έγκλημα σε βάρος του λαού και της πατρίδας μας".Συγκαλεί έκτακτως την Κ.Ο. του Συριζα

Αλ.Τσίπρας: "Έγκλημα σε βάρος του λαού και της πατρίδας μας".Συγκαλεί έκτακτως την Κ.Ο. του Συριζα

Σκληρές δηλώσεις για το πολυνομοσχέδιο έκανε νωρίτερα στη Βουλή ο πρόεδρος του Σύριζα, ενώ για συγκαλεί και έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο. αύριο, Σάββατο 29/3 στις 14:00.

 

 «Τούτη την ώρα ένα έγκλημα συντελείται σε βάρος του λαού και της πατρίδας μας. Ένα έγκλημα κοινωνικό, οικονομικό, εθνικό». Με τη φράση αυτή, που συμπυκνώνει το σύνολο των ριζικών διαφωνιών του ΣΥΡΙΖΑ στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, ιδιαίτερα στον τραπεζικό τομέα, ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «έχει συμφωνήσει με την τρόικα να χαρίσει τις τράπεζες σε ξένα κερδοσκοπικά funds και εγχώριους ολιγάρχες».

Με αφορμή την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι έχει συμφωνήσει με την τρόικα:

- «να διαλύσει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις, να απελευθερώσει τις απολύσεις και να παραδώσει δεμένους χειροπόδαρα εκατομμύρια εργαζόμενους σε μια σύγχρονη δουλεία με γενικό μισθό το βασικό των 500 ευρώ. Να δώσει τη χαριστική βολή στο ήδη βαριά τραυματισμένο ασφαλιστικό σύστημα και να μετατρέψει την κοινωνική ασφάλιση σε φιλανθρωπία.

- Να καταστρέψει την εγχώρια κτηνοτροφία και να κηρύξει σε διωγμό παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως του φαρμακοποιού, του οδηγού ταξί, του αρτοποιού, του βιβλιοπώλη».

Διαβάστηκε 1364 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων