Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2013 21:03

Εκδήλωση για τον Εθελοντισμό στον Πειραιά

Εκδήλωση για τον Εθελοντισμό στον Πειραιά

Η καρδιά του εθελοντισμού, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, χτύπησε δυνατά χθες το βράδυ, στη σεμνή τελετή, που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά, με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου και της Προέδρου της ΚΟΔΕΠ κυρίας Πασχαλίνας Καλαγιά - Καραμαλάκου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ, για να τιμήσουν όλες και όλους τους εθελοντές του δήμου. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου), τιμήθηκαν συμβολικά οι εθελοντές – καθηγητές της «Διδακτικής Αλληλεγγύης» του δήμου καθώς και μαθητές τους που φοίτησαν στα τμήματα του δήμου και πέρασαν σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

 

Επίσης, στην εκδήλωση τιμήθηκαν  και οι συντονιστές των τομέων Πολιτισμού και Τουρισμού καθώς και φορείς που στηρίζουν τις δράσεις της ΚΟΔΕΠ.

Την εκδήλωση παρουσίασε η γνωστή Πειραιώτισσα  παρουσιάστρια κα Νόνη Δούνια, η οποία τιμήθηκε και για το σποτ του εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά που  συμμετείχε εθελοντικά μαζί με τον ηθοποιό κ. Γεράσιμο Σκιαδαρέση.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, στο χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Επιτρέψτε μου, η προσφώνηση να είναι: φίλες και φίλοι, συμμαχήτριες και συμμαχητές, για τον Πειραιά της καρδιάς μας, για τον Πειραιά της ανθρωπιάς. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, που ανταποκριθήκατε σε αυτό το κάλεσμα.
Εμπιστεύομαι απόλυτα την άξια Πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Λίτσα Καλαγιά. Μαζί με τον καθηγητή και Αντιπρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Νίκο Σταυριανέα κάνουν θαυμάσια δουλειά. Επίσης, μαζί και ο κ. Αργύρης  Δεναξάς ένας πολύ άξιος εκπαιδευτικός. Πάνω από όλα υπάρχει το χαρακτηριστικό γνώρισμα στο DNA του Πειραιώτη.
...Θα ήθελα να εξωτερικεύσω τα συναισθήματα εκτίμησης, σεβασμού και αγάπης που έχω προς τις εθελόντριες και τους εθελοντές. Κυρίως στους εκπαιδευτικούς που δίνουν αγάπη και γνώση στα παιδιά των αδύνατων οικογενειών.
...Επειδή έχω άξιους συνεργάτες, όπως είναι οι παριστάμενοι Αντιδήμαρχοι, η κα Σαρρή, ο κ. Δαβάκης, ο κ. Δανιήλ και πολλοί άλλοι, θέλω να σας πω ότι, δεν μένουμε σε αυτό που έχουμε πετύχει τώρα, δηλαδή την απόλυτα καλή κοινωνική πολιτική ή τον καθαρότερο Πειραιά των τελευταίων πολλών χρόνων.»     
            
Η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Πασχαλίνα Καλαγιά – Καραμαλάκου, μιλώντας στην εκδήλωση τόνισε μεταξύ άλλων:
«Φίλες και φίλοι, αγαπητοί εθελοντές, σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα της προσφοράς, της αγάπης και της αλληλεγγύης. Είναι η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.
Η κρίση που περνάει η χώρα μας είναι πολύ μεγάλη. Όμως, όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα.
Αυτό που δημιουργήθηκε στο Δήμο του  Πειραιά, ο εθελοντισμός, έχει βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο. Έχουμε περισσότερους από  πεντακόσιους εθελοντές. Είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Όταν αποδέχθηκα την τιμή που μου έκανε ο Δήμαρχός μας ο κ. Μιχαλολιάκος να είμαι επικεφαλής στον εθελοντισμό, είχα μεγάλη αγωνία και πολύ άγχος. Ιδιαίτερα στη  δημιουργία  της «Διδακτικής Αλληλεγγύης». Τα καταφέραμε και στηρίζουμε πάρα πολλές οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους στο φροντιστήριο. Ξεκινήσαμε πέρυσι. Όταν ξεκινήσαμε είχαμε 130 μαθητές. Φέτος έχουμε 300 μαθητές, αλλά έχουμε και 150 εθελοντές – καθηγητές που βοηθάνε πάρα πολύ.

Εδώ, σήμερα μαζί μας,  έχουμε μια Πειραιώτισσα, μια γυναίκα η οποία έχει δουλέψει πάνω από 2.000 ώρες στο Γραφείο Εθελοντισμού και έχει προσφέρει πάρα πολλά. Είναι η κυρία Ρούλα Μαντουβάλου.

Με τους εθελοντές και με τη βοήθεια όλου του κόσμου, ο Δήμος  Πειραιά και η ΚΟ.Δ.Ε.Π. εξυπηρετούν 2.500 ανθρώπους.
Σήμερα,  τιμούμε όλους εσάς, τους εθελοντές μας. Σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου.»

Διαβάστηκε 1784 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων