Σάββατο, 03 Ιουνίου 2017 09:40

Την ανακαίνιση του κολυμβητηρίου στο Ζάππειο και κτιρίου για τους συγγενείς των ασθενών στο Σωτηρία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής

Την ανακαίνιση του κολυμβητηρίου στο Ζάππειο και κτιρίου για τους συγγενείς των ασθενών στο Σωτηρία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής

Δύο σημαντικά έργα για την ποιότητα ζωής των πολιτών στο κέντρο της Αθήνας δρομολόγησε η Περιφέρεια Αττικής με την έγκριση των σχετικών αποφάσεων για την χρηματοδότηση τους με το ποσό των 753.586 ευρώ από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Πρόκειται για την μελέτη της ενεργειακής αναβάθμισης και ανακατασκευής του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου Αθηνών (στο Ζάππειο επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας 4) και την διαμόρφωση και περάτωση των εργασιών στο Κυριαζίδειο κτίριο του νοσοκομείου «Σωτηρία» ώστε να εξυπηρετεί τη χρήση και τη στέγαση των συγγενών των περιθαλπόμενων με έμφαση στην πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες. Τα έργα εισηγήθηκε η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού τομές Ερμίνα Κυπριανίδου υπενθυμίζοντας ότι η Περιφέρεια Αττικής είχε διαθέσει και στο παρελθόν για το ίδιο έργο στο νοσοκομείο, το ποσό των 1.082.400 ευρώ. Συγκεκριμένα οι εργασίες που προβλέπονται με την νέα μελέτη αφορούν σε τοποθετήσεις κιγκλιδωμάτων, εξώφυλλων αλουμινίου, σε δαπεδοστρώσεις, σε χρωματισμούς σε διάστρωση κηποχώματων, σε εγκατάσταση μηχανημάτων κλιματισμού, φωτιστικών σωμάτων κ.α.

Όσον αφορά την μελέτη για το κολυμβητήριο σκοπός είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας του κολυμβητηρίου, η επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του, η ενίσχυση των υπηρεσιών αθλητισμού και η ασφαλής χρήση του από όλους τους αθλούμενους.

Όπως επισήμανε η κ. Κυπριανίδου το κολυμβητήριο κατασκευάστηκε το 1938, με αίθουσες γυμναστικής, αποδυτήρια, χώρους υγιεινής και ιατρείο και αναψυκτηρίου στο ισόγειο. Επισήμανε ότι παραμένουν επί μακρόν ανενεργά και πλέον απαιτείται η στεγανοποίηση της κολυμβητικής δεξαμενής προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διαρροή υδάτων, η επικάλυψη της με κινητό κάλυμμα και η κατεδάφιση του βατήρα καταδύσεων, η αντικατάσταση του ασύμφορου οικονομικά, υφιστάμενου λεβητοστάσιου, η καθαίρεση επιχρισμάτων και επίστρωση νέων στο κτίριο που στεγάζει γραφεία, αποδυτήρια, χώρους υγιεινής, ιατρείο και αίθουσα εκγύμνασης για την αντιμετώπιση της υγρασίας και η αντικατάσταση της στέγης του αναψυκτηρίου.

Διαβάστηκε 1608 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων