Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015 13:10

Ο θαλάσσιος τουρισμός συνιστά μοχλό ανάπτυξης για την Ελλάδα και τις χώρες της Μεσογείου

Ο θαλάσσιος τουρισμός συνιστά μοχλό ανάπτυξης για την Ελλάδα και τις χώρες της Μεσογείου

Η συνεισφορά της βιομηχανίας της κρουαζιέρας στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και των άλλων μεσογειακών χωρών, βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων της πρώτης μέρας του 3ου Posidonia Sea Tourism Forum  στο συνεδριακό χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, υποδεχόμενο 800 ηγετικά στελέχη από τις παγκόσμιες βιομηχανίες κρουαζιέρας και yachting.

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε με ομιλία της η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία επεσήμανε το σπουδαίο ρόλο τον οποίο διαδραματίζει ο θαλάσσιος τουρισμός στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας.

«Τις επόμενες ημέρες θα συγκροτηθεί η Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας, σε μια κρίσιμη συγκυρία για την ελληνική οικονομία. Η εν λόγω Επιτροπή θα διαδραματίσει καίριο ρόλο στη βελτίωση της υποδομής και του κανονιστικού πλαισίου, που απαιτούνται για την αναβάθμιση του θαλάσσιου τουριστικού προϊόντος», δήλωσε με την σειρά του ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Δρίτσας. Ο κ. Δρίτσας επίσης, υπογράμμισε πως «βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή, εν μέσω μιας κρίσιμης διαπραγμάτευσης, ο τομέας του θαλάσσιου τουρισμού είναι σημαντικός, και μέσω αυτού θέλουμε να μας δοθεί η δυνατότητα ανάπτυξης».

 
Το 3ο Posidonia Sea Tourism Forum συνεχίζεται και σήμερα στον χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών υπό την αιγίδα του ελληνικού υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Διαβάστηκε 1675 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων