Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014 10:32

Στο μικροσκόπιο ελέγχων όλες οι Μονάδες Ψυχικής Υγείας

Στο μικροσκόπιο ελέγχων όλες οι Μονάδες Ψυχικής Υγείας

Στο μικροσκόπιο, των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείο Υγείας, μπαίνουν οι μονάδες Ψυχικής Υγείας, ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Υγείας Ζέττα Μακρή από τον έλεγχο δεν θα εξαιρεθούν ούτε εκείνες στις οποίες συμμετέχουν εν ενεργεία πολιτικοί ή συγγενείς συνδικαλιστών ή οι έχοντες διαχρονικά ασυλία. «Αυτή τη φορά, τον τελικό λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη», είπε.

Η υφυπουργός παρουσίασε τα αποτελέσματα δειγματοληπτικού ελέγχου, σε Μονάδες Ψυχικής Υγείας, όπου διαπιστώθηκαν αρκετές παρατυπίες, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της συντονιστικής επιτροπής του Δικτύου για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Ψυχική Υγεία «Αργώ».  Η κ. Μακρή υπογραμμίζει ότι τα Κέντρα Ημέρας μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες και σε ψυχικά πάσχοντες, που διαβιούν σε οικοτροφεία και ξενώνες, στην περίπτωση που οι ασθενείς αυτοί ετοιμάζονται να κάνουν το επόμενο βήμα στην κοινωνική τους επανένταξη, δηλαδή είτε να επιστρέψουν στην οικογένειά τους , είτε να ζήσουν αυτόνομα. Γι΄ αυτό και τα Κέντρα Ημέρας θεωρούνται παγκοσμίως ενδιάμεσες δομές.

Διαβάστηκε 1790 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων