Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 12:06

Στόχος η οικοδόμηση ενός παγκόσμιου brand στον τουρισμό Υγείας

Στόχος η οικοδόμηση ενός παγκόσμιου brand στον τουρισμό Υγείας

Η οικοδόμηση ενός παγκόσμιου brand στον τουρισμό Υγείας και η παράλληλη ανάπτυξη όλων των μορφών τουρισμού, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και οικονομική ευμάρεια και να αποτραπεί η φυγή των νέων στο εξωτερικό, είναι οι βασικοί άξονες γύρω από τους οποίους θα αναπτυχθεί η στρατηγική της Περιφέρειας Αττικής για την νέα τετραετία αναφορικά με τον τουρισμό.
Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, “ Πρακτορείο 104,9 FM”, ο τουρισμός είναι ένας τομέας, όπου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα, κάτι το οποίο εκφράζεται και μέσα από την επιλογή του να ορίσει τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο ως εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού και τον Γιάννη Κεχρή ως εντεταλμένο σύμβουλο Ιατρικού Τουρισμού.
“ Σίγουρα αυτό που προέχει είναι να αντιμετωπίσουμε τα φλέγοντα ζητήματα της Περιφέρειας, όπως το ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και της πολιτικής προστασίας. Από εκεί και πέρα όμως το μυαλό μας είναι στην ανάπτυξη, στις θέσεις εργασίας και στους πόρους που μπορούν να έρθουν μέσα από τα πλεονεκτήματα που έχει η Αττική μας. Υπό αυτήν την έννοια θεωρούμε ότι ο μεγαλύτερος πυλώνας στην Αττική μας είναι το τουρισμός και σε αυτόν θα επενδύσουμε” επεσήμανε ο περιφερειάρχης Αττικής.
"Πιστεύουμε σε όλες τις μορφές τουρισμού όπως είναι ο θρησκευτικός, ο συνεδριακός, ο πολιτιστικός και άλλοι”, είπε ο κ.Πατούλης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι στόχος είναι να γίνει η Αττική "Περιφέρεια Υγείας" με τη δημιουργία ενός πλαισίου πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης των ζητημάτων υγείας για τους κατοίκους. Ερωτηθείς για το αν οι δομές επαρκούν ώστε να αναπτυχθεί ο τουρισμός Υγείας, ο κ.Πατούλης τόνισε ότι “ υπάρχουν εξαιρετικοί και πιστοποιημένοι υγειονομικοί σχηματισμοί στην Αττική, οι μεγαλύτεροι της χώρας, οι οποίοι μπορούν να παρέχουν άριστες υπηρεσίες και να αναπτύξουν τον τουρισμό υγείας".
Παράλληλα, συμπλήρωσε, δίνεται έμφαση στη συνεργασία όλων των σχηματισμών (ξενοδοχείων, εταιρειών μετακίνησης, υγειονομικών συστημάτων κ.α.), αλλά και στην ενδυνάμωση άλλων μορφών τουρισμού όπως ο ιαματικός τουρισμός, αναφέροντας ως παράδειγμα τα Μέθανα, όπου θα επενδύσει η Περιφέρεια Αττικής.

“ Πρεσβευτές Υγείας”
Ο κ.Πατούλης αναφέρθηκε επίσης και στους Έλληνες γιατρούς και επαγγελματίες υγείας που έχουν φύγει στο εξωτερικό λόγω της κρίσης, τονίζοντας: “ Θέλουμε να αντιστρέψουμε αυτό που έχει συμβεί μέχρι σήμερα, δηλαδή να εξάγουμε ιατρούς και το υγειονομικό μας δυναμικό σε άλλες χώρες. Πρέπει να κρατήσουμε αυτές τις δυνάμεις στην Ελλάδα και συγχρόνως να στρέψουμε το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινότητας πάνω μας, ώστε όταν πρόκειται για θέματα υγείας, να έρχονται οι ξένοι στη χώρα της υγείας και στην Περιφέρεια της Υγείας, που είναι η Αττική”.
Την ίδια ώρα, μεγάλη βαρύτητα δίνεται και στο κομμάτι της Ομογένειας, καθώς οι ομογενείς συνήθως επιλέγουν Έλληνες γιατρούς και στον τόπο που ζουν, καθώς υπάρχουν παντού “ πρεσβευτές Υγείας”, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ.Πατούλης, αναφερόμενος στους Έλληνες γιατρούς που ζουν στο εξωτερικό. Ωστόσο, επειδή πολλοί ομογενείς επισκέπτονται την Ελλάδα για να δουν τους συγγενείς τους, μπορούν να το συνδυάσουν με υπηρεσίες Υγείας που στη χώρα από όπου προέρχονται είναι πολύ πιο κοστοβόρες. “ Για παράδειγμα, μια εμφύτευση δοντιού στις ΗΠΑ κοστίζει περίπου 7.000 δολάρια ενώ αντίστοιχα στην Ελλάδα μπορεί να γίνει με 1000 ευρώ και σε πιστοποιημένες δομές, με ποιότητα”, είπε ο κ.Πατούλης. “ Εξίσου υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες παρέχονται στους τομείς της Οφθαλμολογίας, της Εξωσωματικής, της Πλαστικής Χειρουργικής”, πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (7-15 Σεπτεμβρίου), όπου τιμώμενη χώρα είναι η Ινδία, σημείωσε ότι πρόκειται για μια χώρα που αναπτύσσεται και παρουσιάζει πολλές ευκαιρίες ανάπτυξης συνεργασιών σε πληθώρα τομέων.
“ Έχουμε ταξιδέψει και στη Βομβάη, όπου έχουν αναπτύξει άλλες μορφές ιατρικού τουρισμού, κυρίως στις μεταμοσχεύσεις και στα καρδιαγγειακά συστήματα. Εμείς δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα σε επίπεδο ποιότητας. Εξάλλου, δεν θέλουμε να ασχοληθούμε με αυτά τα αντικείμενα. Ωστόσο, η Ινδία είναι μια αναπτυσσόμενη οικονομία και έχει ενδιαφέρον η ανάπτυξη συνεργασιών” υπογράμμισε.
Ο κ.Πατούλης αναφέρθηκε επίσης και στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, για τον οποίο είπε ότι έχει σημαντική εμπειρία και παρακαταθήκη και τόνισε ότι με τη νέα θητεία η συνεργασία τους θα ενδυναμωθεί.

Διαβάστηκε 1069 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων