Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014 17:51

Εμβόλια και φάρμακα μεγάλης ζήτησης λείπουν από την αγορά, καταγγέλλει ο νέος πρόεδρος του ΠΦΣ

Εμβόλια και φάρμακα μεγάλης ζήτησης λείπουν από την αγορά, καταγγέλλει ο νέος πρόεδρος του ΠΦΣ

Μεγάλες ελλείψεις σε εμβόλια, σε φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα μεγάλης ζήτησης, πρωτότυπα αλλά και γενόσημα, κατήγγελλε σήμερα ο νέος πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κώστας Λουράντος. «Έλλειψη σημαίνει όταν χρειάζομαι το φάρμακο δεν το έχω» ανέφερε, σημειώνοντας ότι «αυτή η κατάσταση δεν έχει προηγούμενο», ενώ εκτίμησε ότι το φαινόμενο θα ενταθεί ενόψει της χειμερινής περιόδου.

«Πρόκειται για ανθρωπιστική, υγειονομική και κοινωνική κρίση» είπε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, προσθέτοντας ότι «μεγάλες ποσότητες φαρμάκων λόγω της χαμηλής τιμής τους ταξιδεύουν στο εξωτερικό». Ο κ. Λουράντος χαρακτήρισε «δραματική» την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια Υγεία, τονίζοντας ότι οι φαρμακοποιοί αγωνίζονται καθημερινά να βρουν φάρμακα για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι πληρώνουν συμμετοχή αυξημένη ακόμη και κατά 100%.

«Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Γεωργιάδη, και του κ. Βορίδη σήμερα, ότι το κράτος θα βοηθήσει τους ασφαλισμένους να πληρώσουν λιγότερα, έχει συμβεί το ακριβώς αντίθετο, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι των 400 ευρώ να καλούνται να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη, για να αγοράσουν τα φάρμακα τους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, παρουσιάζοντας παραδείγματα αύξησης της συμμετοχής των ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκων. Ανέφερε μάλιστα, ότι φάρμακα τα οποία έχουν τιμή τρία ευρώ και κάτω, οι ασφαλισμένοι προτιμούν να τα προμηθευτούν χωρίς ιατρική συνταγή για να αποφύγουν το δεκάευρω στο γιατρό αλλά και το ένα ευρώ ανά συνταγή που έχει επιβληθεί.

Διαβάστηκε 1651 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων