Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015 13:54

Η αργινίνη ίσως αποτελέσει τη λύση για τη νόσο Αλτσχάιμερ

Η αργινίνη ίσως αποτελέσει τη λύση για τη νόσο Αλτσχάιμερ

Θεραπευτικές μελλοντικές παρεμβάσεις, που θα έχουν ως στόχο τον καλύτερο μεταβολισμό της αργινίνης, ίσως είναι μία λύση για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ.

Αυτό επισήμανε η νευρολόγος ψυχίατρος, καθηγήτρια του ΑΠΘ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Μάγδα Τσολάκη, σχολιάζοντας μελέτη Αμερικανών επιστημόνων για την πρόληψη της νευροεκφυλιστικής νόσου του εγκεφάλου.


Τη συγκεκριμένη μελέτη, πραγματοποίησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Ντιούκ σε γενετικά τροποποιημένα ποντίκια, στα οποία είχε προκληθεί Αλτσχάιμερ. Τα ευρήματα έδειξαν ότι κάποια κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, που προστατεύουν τον εγκέφαλο, άρχισαν να μην καταναλώνουν φυσιολογικά την αργινίνη, η οποία είναι ένα θρεπτικό υλικό.

Οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν την μελέτη εκτιμούν, ότι αν πράγματι η κατανάλωση της αργινίνης είναι τόσο σημαντική στην εξέλιξη της νόσου, τότε, πιθανώς, μπλοκάροντας τη διαδικασία, ίσως να καταστεί δυνατή η αντιστροφή τον εκφυλισμού του εγκεφάλου.

Διαβάστηκε 1279 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων