Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015 12:22

Ανδρ. Ξανθός: Κατανομή 906 θέσεων μόνιμου προσωπικού στο Σύστημα Υγείας

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατανομής 906 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, «στο πλαίσιο της υλοποίησης ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης με στόχο τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και με άξονα τις 4.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κατηγοριών" όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί η κατανομή 622 θέσεων σε επικουρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ σχεδιάζεται από το υπουργείο Υγείας η πρόσληψη περίπου 800 επικουρικών γιατρών για τα νοσοκομεία και 620 για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

Ειδικότερα, κατανεμήθηκαν 706 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού και 200 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων με προτεραιότητα στις παραϊατρικές ειδικότητες. "Οι προκηρύξεις αυτές αποτελούν το πρώτο βήμα ενίσχυσης του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό μετά από έξι χρόνια", ανέφερε με γραπτή του δήλωση ο κ. Ξανθός, σημειώνοντας ότι στο επόμενο διάστημα θα κατανεμηθούν και οι υπόλοιπες θέσεις που έχουν προβλεφθεί για το 2015.

Διαβάστηκε 1378 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων