Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 21:32

Ι. Πανούσης: Συμφιλίωση αστυνομίας - κοινωνίας

Τις αρχές και τους στόχους της αντεγκληματικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης, αλλά και τα νέα ήθη και κανόνες για τη «συμφιλίωση Αστυνομίας και Κοινωνίας», αναλύει σε σχετική δήλωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Από τις πρώτες ενέργειες που θεωρεί αναγκαίες ο κ. Πανούσης είναι η μείωση των προστίμων της Τροχαίας, αλλά και η «κάθαρση» των δρόμων από τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα και τα μηχανάκια στα πεζοδρόμια, για τη διευκόλυνση των πολιτών και κυρίως των ατόμων με αναπηρίες. Ταυτόχρονα, μεταξύ των βασικών στόχων του υπουργείου είναι η «αυτοκάρθαση της αστυνομίας» από τους παραβάτες και τα αντιδημοκρατικά «σταγονίδια», το τέλος των χημικών και η πάταξη αντιρατσιστικών συμπεριφορών.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής που η σημερινή πολιτική και κοινωνική συγκυρία επιτρέπει τη συμφιλίωση Αστυνομίας και Κοινωνίας μέσα στο συνταγματικό πλαίσιο μιας ευνομούμενης Δημοκρατίας κι ενός σύγχρονου Κράτους Δικαίου» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός και καλεί κόμματα, φορείς, υπηρεσίες, «να πιστέψουμε σε αυτόν τον στόχο και να δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί έτσι θα υπηρετήσουμε καλύτερα και το δημόσιο συμφέρον και την κοινωνική ειρήνη».

Διαβάστηκε 1190 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων