Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 21:32

Ανακοίνωση της ΔΕΗ για τη νέα Συλλογική Σύμβαση

Ανακοίνωση της ΔΕΗ για τη νέα Συλλογική Σύμβαση

Η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ σε καμμία περίπτωση δεν επιβαρύνει τους καταναλωτές, δεν επιφέρει μισθολογική αύξηση και δεν προκαλεί ουδεμία επιβάρυνση στον Κρατικό Προϋπολογισμό, αναφέρει η ΔΕΗ σε αποψινή ανακοίνωση.

Η ΔΕΗ διευκρινίζει ειδικότερα για το επίδομα τροφείου ότι θα καταβάλλεται σε είδος και όχι σε χρήμα και ότι θα καταβληθεί σε δόσεις , αρχής γενομένης από τα ορυχεία και τις μονάδες παραγωγής. "Εάν το μέτρο εφαρμοζόταν αμέσως και σε πλήρη έκταση, το ετήσιο κόστος του εκτιμάται ότι θα δεν θα υπερέβαινε τα 15 εκατ. ευρώ σε επίπεδο Εταιρείας δηλαδή σε 2,3% περίπου του σημερινού κόστους μισθοδοσίας και στο 0,25% του ετήσιου τζίρου της. Υπενθυμίζεται ότι, κατά την τελευταία πενταετία το κόστος μισθοδοσίας της ΔΕΗ έχει μειωθεί σε άνω των 2,8 δισεκ. ευρώ αθροιστικά ή άνω των 700 εκατ. Ευρώ τον χρόνο", αναφέρει μεταξύ άλλων η ΔΕΗ.

Τονίζει επίσης ότι σειρά άλλων ρυθμίσεων της ΣΣΕ είτε προβλέπονταν από δικαστικές αποφάσεις είτε θα εφαρμοστούν μετά τη λήξη του μεσοπρόθεσμου.

Διαβάστηκε 1170 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων